Şah. Participare numeroasă la Cupa 1 Decembrie

5 decembrie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Clubul de Şah Deva a organizat un concurs de şah destinat în special copiilor, „Cupa 1 Decembrie 2019”, turneu la care au participat 56 de şahişti de toate vârstele. Sportivilor din Deva li s-au alăturat şi cei din Petrila, Petroşani, Orăştie, Simeria, Hunedoara, dar şi din Timişoara şi Giarmata Vii.

Turneul a fost structurat pe două categorii: Openul A, la care au participat 19 şahişti legitimaţi şi unde s-au jucat cinci runde în sistem elveţian şi Openul B, cu 37 de participanţi, copii sub 10 ani şi cu ELO mai mic de 1001 puncte, cu cinci runde, dar fără timp de joc. La ambele au fost acordate premii pentru primii trei clasaţi atât la general, cât şi separat pe categorii de vârstă şi la fete. La final, toţi copiii participanţi au fost răsplătiţi cu diplome, medalii şi premii surpriză, constând în dulciuri.
Turneul Open A a revenit maestrului FIDE Iuliu Hegeduş, cu cinci puncte din tot atâtea posibile. El a fost urmat în clasament de o tânără şahistă de la clubul devean, Medeea Maniul, care a făcut un turneu foarte bun, învingând un candidat de maestru. La U-12 ani a câştigat Tudor Stănescu, la U-10 ani Vlad Chirilă, ambii din Deva, iar la fete primul loc i-a revenit lui Iris Antal, fosta campioană naţională şcolară, care a început şahul tot la clubul devean, acum fiind transferată la Timişoara.
La Openul B întrecerea a fost dominată de oaspeţii din Valea Jiului care s-au impus la toate categoriile: David Rădoi la general, Alecsa Mara la fete, (ambii fiind din Petrila), Radu Ciulea la U-9 ani şi Rareş Apostu la U-8 ani, (ambii din Petroşani).
Menţionăm buna organizare asigurată de Clubul de Şah Deva, preşedinte Cosmin Tătăruş, director de turneu Marius Lungu, arbitri Corneliu Hotăran şi Iuliu Hegedus, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi al Casei de Cultură „Drăgan Muntean“ din Deva, aceasta din urmă asigurând locaţia turneului. Următorul turneu organizat de Clubul de Şah Deva va avea loc pe 14 decembrie, la Simeria.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    Felicitari sahistilor din Valea Jiului !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Verificări la lemnarii din Brad

Poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice au efectuat o acţiune privind modul de gestionare, transport şi comercializare a materialului lemnos de...

„Bonnie şi Clyde ai Estului“ ar putea fi aduşi la Deva

Supranumiţi „Bonnie şi Clyde ai Estului“, cei doi maghiari care au atacat o casă de amanet din Hunedoara ar putea...

Se reabilitează biserica ortodoxă din satul Totia

În comuna Băcia au demarat recent lucrările de reabilitare a bisericii ortodoxe din satul Totia. Lucrările constau în refacerea turnului...

Închide