Sport

ŞAH. Maxime Vachier-Lagrave a câştigat turneul Chess Classic Romania

Prima etapă a circuitului Grand Chess Tour, desfășurată la Bucureşti, a fost câștigată de francezul Maxime Vachier-Lagrave (foto), care a ocu­pat primul loc în clasamentul final cu 5,5 puncte, urmat de doi americani, Wesley So şi Levon Aronian, fiecare totalizând câte 5,5 puncte.
Câștigătorul acestei etape a fost recompensat cu un cec de 77.667 de dolari, iar cei doi americani au primit câte 67.667 dolari. Cel mai bun şahist român al momentului, Bogdan Deac (locul 59 mondial), s-a clasat pe locul patru, cu 4,5 puncte, la ega­litate cu americanii Fabiano Caruana şi Leinier Dominguez, fie­care fiind recompen­sat cu un cec în va­loa­re de 26.333 dolari. Superbet Chess Classic Romania 2022, prima din cele cinci etape ale ediţiei din acest an a Grand Chess Tour, s-a des­făşurat în perioada 5-14 mai, cu o zi de odihnă pe 10 mai. Competiţia de la Bucureşti a fost una de şah clasic, în care ju­că­torii au evoluat sistem tur­neu, fiecare cu fiecare, iar câş­ti­gă­torul a fost decis în urma punctajului acumulat. Pre­miile etapei de la Bucureşti au fost de 350.000 de do­lari.
A doua etapă a circuitului Grand Chess Tour va fi Superbet Rapid & Blitz Polonia (premii de 175.000 de dolari), în perioada 17-24 mai, la care va participa şi românul Constantin Lupulescu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.