Sport

ŞAH. La doar 16 ani, l-a bătut pe campionul mondial

Marele maestru indian la şah, Rameshbabu Praggnanandhaa (foto), în vârstă de 16 ani, a furnizat o mare surpriză, învingându-l pe campionul mondial Magnus Carlsen, în cadrul unui campionat online.
Tânărul şahist indian l-a învins pe cam­pionul norvegian la un turneu de şah rapid, Airthings Masters, în 39 de mutări, jucând cu piesele negre.
Campionul mondial Magnus Carlsena a mai fost învins și de alți jucători, Viswanathan Anand şi Pentala Harikrishna, dar Rameshbabu Praggnanandhaa este cel mai tânăr jucător, de când norve­gianul a cucerit titlul de campion mondial în 2013.
Adolescentul indian este născut la Chennai și a devenit cel mai tânăr maes­tru internaţional din istorie la vârsta de 10 ani, în 2016.
Magnus Carlsen (31 ani) a afirmat că resimte sechele de la virusul Covid-19: „Astăzi este un pic mai bine, dar în primele două zile am resimţit o lipsă de energie şi nu m-am putut concentra”.
Campionul norvegian a câştigat al cincilea său titlu mondial consecutiv la şah în luna decembrie, după ce l-a învins pe rusul Ian Nepomniacki.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.