Actualitate

„Dragobete Creativ” la Deva

Sărbătoarea iubirii la români marcată în mod inedit, creativ și cu multă bucurie. Din dorința de a simți Dragobetele așa cum îl sim­țeau românii în trecut, Consiliul Ju­de­țean Hunedoara și Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Tu­ristică (DGAMPT) Hunedoara au orga­nizat „Dragobete Creativ”, un eveniment prin intermediul căruia tinerii sunt implicați în activități de creație, de descoperire a unor vechi elemente de artă populară ro­mânească, și nu numai.
Galeria Națională de Artă Forma a găzduit ateliere de pictură, de cioplire a lemnului, de cusut ii și mărțișoare, dar și de confecționare a zgărdanelor, ținute de artiști și meșteri autoh­toni. Au răspuns cu bucurie inițiativei DGAMPT, artiștii, artizanii și partenerii: elevi de la Liceul de Arte “Sigismund Toduță” Deva împreună cu profesoare Alexia Neamțu, Alina Nealcoș și Corina Popa, Monica Reclaru, Ioana Călina Chiriacescu și Carmen Lobonț de la „Șezătoare cu bucurie”, Radu Fachin de la Lemnăria lui Radu și Cosmina Moldoveanu cu o demonstrație de țesut mărgele.
O minunată atmosferă de șezătoare, tihnă și bucurie a întregit tabloul creative.Atât copiii cât și meșterii și artizanii s-au bucurat de o zi excelentă, au realizat lucrări extraor­di­nare, au învățat lucruri noi și s-au bucurat de diplome și poze „la minut”. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura