Să fie adevărat? Casa Județeană de Sănătate dă mai mulți bani spitalelor hunedorene

Adriana Năstase

Casa Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara va aloca spitalelor din judeţ, în perioada august-decembrie, fonduri mai mari cu 9,8 milioane lei, comparativ cu sumele ce au fost plătite în intervalul similar al anului trecut, astfel încât finanţarea va permite buna funcţionare a celor 12 unităţi spitaliceşti, dar şi resurse suficiente necesare internărilor de zi, a informat Prefectura Hunedoara.

Fonduri suficiente
Prefectul judeţului, Călin Petru Marian, a solicitat conducerii CJAS Hunedoara ca sumele primite de la Guvernul României să fie împărţite în aşa încât să crească veniturile tuturor spitalelor din judeţul Hunedoara.
„Pentru Guvernul României, atenţia acordată sănătăţii publice este deosebit de importantă. Sănătatea nu are culoare politică, iar finanţarea serviciilor medicale din judeţul Hunedoara este gândită în aşa fel încât toate spitalele să aibă suficiente fonduri pentru a asigura serviciile medicale de care au nevoie hunedorenii”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara.
El a avut o întâlnire cu directorul general al CAS Hunedoara, Adrian David, după semnarea contractelor dintre spitale şi CAS Hunedoara pentru semestrul doi al acestui an.

O atenție mai mare
Potrivit directorului general al CAS Hune­doa­ra, prevenţia reprezintă o componentă extrem de importantă a sistemului de sănă­tate şi, de aceea, i se va acorda o mai mare atenţie pentru îm­bunătăţirea stării de să­nătate a populaţiei. Una dintre componente o reprezintă investi­ga­ţiile de laborator reco­mandate de medicii de familie în cazul con­sultaţiilor de prevenţie la persoanele de peste 40 de ani.
„Prevenirea îmbolnăvirilor şi depistarea unor afecţiuni în faze incipiente, mai uşor de tratat, aduce beneficii majore. Pacienţii vor avea şanse mai mari de recuperare, iar costurile vor fi mai mici. De asemenea, niciun furnizor de servicii para­clinice nu poate refuza acordarea in­ves­ti­ga­ţiilor recomandate de medicul de familie în cadrul consultaţiei de prevenţie pentru asi­guratul din lista proprie, cu vârsta de peste 40 de ani, pe motiv că s-au epuizat fondurile”, a precizat Adrian David.
În judeţul Hunedoara sunt 12 spitale şi peste 240 de medici de familie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.