S-o ajutăm pe Sara!

Cristina Ghenea

Şansa la o viaţă normală a unei fetiţe de numai 10 luni, din Hunedoara, atârnă de câteva mii de euro. Sara (medalion) s-a născut fără mânuţa stângă, dar medicii spun că există posibilitatea ca fetiţa să intre în rândul copiilor normali.

S-a născut fără mâna stângă
Drama unor părinţi din Hunedoara depinde de o sumă de bani pe care, în ziua de azi, mulţi nu şi-o permit. Pare aproape imposibil, şi pentru ei, să strângă suma respectivă, dar scopul pentru care luptă este unul mai mult decât nobil: trebuie să-i asigure propriului copil o viaţă cât mai normală. Ileana Agrigoroei spune că vestea că va avea un al doilea copil a fost cea mai mare bucurie în familie. Fericirea, însă, le-a fost umbrită de un diagnostic groaznic.
„Sara s-a grăbit să vadă lumina zilei şi s-a născut la 32 de săptămâni de sarcină. Când medicul a zis că nu are antebraţul şi mânuţa stângă, am simţit că mă prăbuşesc. La două săptămâni, a făcut o infecţie la osul de la mânuţă, care nu era acoperit, iar medicii au spus că atunci când va împlini un an, va trebui operată, pentru corectarea osului, după care va putea purta o proteză“, a declarat Ileana Agrigoroei.
Femeia spune că pentru a-i oferi Sarei viaţa normală pe care o merită trebuie să parcurgă un drum lung şi anevoios. Situaţia financiară de care dispun nu acoperă costul intervenţiilor şi al protezelor de care Sara are nevoie. Totuşi, părinţii micuţei speră să reuşească. „Pentru început, va trebui să poarte o proteză estetică, ce costă între 2.400 lei şi 1.000 de euro. Iar pentru că este în proces de creştere, această proteză trebuie înlocuită la fiecare şase luni. Apoi, medicul spune că va avea nevoie de proteză mioelectrică sau bionică, care costă între 20.000 şi 40.000 de euro, în funcţie de performanţa echipamentului. Aceste proteze o pot ajuta pe Sara să facă lucruri pe care le fac şi alţi copii normali“, a mai precizat mama fetiţei. Peste aproximativ două luni, Sara împlineşte un an. Astăzi, fetiţa se află, din nou, la control, la Clinica „Regina Maria“ din Bucureşti. Începând de luna viitoare, micuţa ar trebui pregătită pentru prima intervenţie. Părinţii fac un apel către toţi cei care pot şi vor să o ajute pe fetiţă, sperând astfel să strângă banii de care au nevoie. Cei care doresc să facă donaţii au la dispoziţie următoarele conturi:

RO59RNCB0162055334830002 – EURO
RO05RNCB0162055334830004 – USD;
RO32RNCB0162055334830003 – RON;
COD SWIFT: RNCBROBU; BCR – Sucursala Hunedoara;
Titular cont: AGRIGOROEI DANIEL-LIVIU (n.r. tatăl Sarei).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare