S-au înmulţit incendierile de terenuri

6 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Cum le este permis să facă munci agricole, unii proprietari de terenuri s-au gândit să-şi cureţe suprafeţele prin cea mai uşoară şi periculoasă metodă. Le-au incendiat fără să se gândească la consecinţe.

Pompierii militari hunedoreni au avut de intervenit de la un capăt la altul al judeţului pentru a stinge focurile. Astfel, zeci de pompieri ai Detaşamentelor Deva, Hunedoara, Orăştie, Petroşani, ai Secţiei Ilia şi Staţiei Brad au acţionat, în acest sfârşit de săptămână, cu 19 mijloace tehnice pentru stingerea a 16 incendii de vegetaţie uscată, ce s-au extins la peste 130 de hectare de teren, dintre care 18 hectare au fost litieră de pădure.
”Un incendiu de vegetaţie uscată şi litieră de pădure produs pe raza localităţii Ciungani a fost ţinut cu greu sub control de pompierii brădeni. De asemenea, 60 de hectare de mărăciniş de la marginea pădurii din localitatea Bozeş au fost afectate de incendiu. Pompierii au reuşit să limiteze propagarea arderii la fondul forestier în ciuda terenului accidentat şi a vântului ce a favorizat avansarea flăcărilor”, a arătat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.
Pompierii le reamintesc celor care utilizează focul deschis pentru curăţarea terenurilor că riscă amenzi de până la 2.000 de lei şi sistarea subvenţiilor din partea APIA. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Serviciul de gospodărire al municipiului Deva continuă activitatea de înfrumuseţare a oraşului

Şi în acest an, Deva va fi plină de flori, iar spaţiile verzi vor arăta frumos şi îngrijit. Cei de...

La Vaţa de Jos investiţiile nu stau pe loc

Pe lângă sprijinirea comunităţilor pe care le reprezintă, în lupta cu COVID-19, administraţiile publice continuă implementarea proiectelor pentru ca investiţiile...

Exponatul lunii de la muzeul devean s-a mutat on-line

Proiectul Exponatul Lunii, al Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, prin care s-a urmărit promovarea constantă a patrimoniului istoric diversificat...

Închide