Comunitate

S-au deschis I Giardini di Zoe de la Banpotoc

În această primăvară, nu trebuie să ratați „I Giardini di Zoe”, situată în satul Banpotoc, deschisă zilnic, între intre orele 9-18, scrie ghidulbanatului. Este una dintre cele mai specta­cu­loase grădini private din România. Locul este extrem de căutat pentru organizatorii de evenimente, pentru organizarea ședințelor foto.

Din 2003
Iar noi, hunedorenii, suntem norocoși să avem aici aceste minunății. Proiectul de suflet al proprietarului, Giovanni Salvatelli, un italian din zona Ancona, regiunea Marche, a început să prindă contur în anul 2003 și este într-o continuă dezvoltare.
Grădina, numită după nepoata sa Zoe, este, în viziunea proprietarului, pro­to­tipul femeii ideale, care simbolizează echi­librul și frumusețea naturii. Salvatelli a creat această oază de verdeață și armonie fără niciun ajutor specializat, pe baza propriilor planuri și viziuni.
În prezent, grădina se întinde pe o su­prafață de 3,5 hectare și este în con­tinuă dezvoltare. Aici puteți admira o varietate de specii de plante, flori și arbuști, care sunt îmbinate cu obiecte de­corative aduse din Italia. Vase, co­loa­ne și fântâni din materiale naturale cum ar fi travertinul și piatra vulcanică nu­mită Peperino sau obiecte din fontă cumpărate din anticariate și re­con­di­ționate, îi conferă grădinii un aer aris­tocratic.
Din anul 2018, I Giardini di Zoe a de­ve­nit un obiectiv turistic important, atră­gând un număr mare de vizitatori. Cei care ajung aici se pot plimba printre alei umbrite de arbori și flori, admira cas­cadele și iazurile, relaxa la terasele ame­najate în mijlocul naturii și des­co­peri obiecte de artă și decorațiuni pline de farmec.
Proiectul lui Salvatelli este o dovadă de pasiune, dar și de muncă asiduă și de­dicare. I Giardini di Zoe este un loc special, unde natura și arta se îmbină într-un mod armonios și creează o at­mosferă magică. Este cu siguranță un loc care trebuie vizitat cel puțin o dată în viață.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura