Actualitate

S-au aprins luminile brazilor de Crăciun

Magdalena Şerban

La finele săptămânii trecute, edilii şefi ai municipiilor Orăştie şi Hunedoara au aprins luminile brazilor de Crăciun şi ale ghirlandelor electrice care împodobesc localităţile.
 

Bucurie în atmosferă de colinde
Sâmbătă, în Pomul de Crăciun din Piaţa Victoriei din Orăştie, s-au aprins luminile. Ca şi în anii trecuţi, întregul centru al municipiului a fost special aranjat, în „haine de sărbătoare”. La ora 17.00, în prezenţa unui public numeros, o mare de lumini a inundat frumoasa piaţă, spre bucuria celor mici, dar şi a părinţilor şi bunicilor sosiţi să asiste la bucuria copiilor. Lângă primarul Alexandru Munteanu, la pupitrul de comandă, s-au aflat doi copii de grădiniţă, care l-au ajutat pe edil să aprindă luminile Pomului de Iarnă. Şi, pentru a spori atmosfera de sărbătoare, tinerii artişti ai Casei de Cultură Orăştie au susţinut un frumos recital de colinde. „De fiecare dată, la Orăştie, încercăm să aducem spiritul sărbătorilor de iarnă încă de la începutul lunii decembrie. Iată că şi în acest an, am reuşit să aducem bucuria pe chipurile celor mai mici dintre orăştieni, pentru că, în primul rând, pentru ei am pregătit Pomul de Iarnă.
Crăciunul este cea mai frumoasă perioadă a anului şi mă bucur că şi de această dată, orăştienii s-au strâns în jurul bradului din Piaţa Victoriei. Este o dovadă a faptului că românii ştiu cu adevărat să se bucure de simbolurile acestei mari sărbători creştine” – a precizat  edilul şef al  oraşului Paliei.  

Un brad înalt de cinci metri 
Sute de persoane au venit duminică seara în centrul municipiului Hunedoara pentru a participa la aprinderea luminilor frumosului Brad de Crăciun, înalt de cinci metri, amplasat de primărie în faţa Casei de Cultură. Ca un preludiu la festivitate cei prezenţi au avut parte de un concert de colinzi, interpretate de cunoscuţi rapsozi populari. Momentul în care primarul Ovidiu Hada a aprins luminile, care au inundat într-o feerie de culori impunătorul brad şi Casa de Cultură, a fost primit cu aplauze entuziaste de toţi cei prezenţi, copii şi părinţi.
„Putem spune că, odată cu aprinderea bradului de Crăciun, în municipiul Hunedoara, au început sărbătorile de iarnă. Profit de acest prilej, pentru a le ura tuturor hunedorenilor să aibă parte de un sfârşit de an cât mai frumos, iar sărbătorile care urmează să le aducă numai bucurie în suflete”, le-a transmis primarul Ovidiu Hada, locuitorilor oraşului siderurgiştilor.

One thought on “S-au aprins luminile brazilor de Crăciun

  • Daca bradul acela are numai 5m eu ii mananc toata cetina!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura