ActualitatePolitica si administratie

S-a votat etichetarea produselor cu denumirea „De Origine România-DOR”

Proiectul de lege cu privire la eti­che­tarea anumitor produse cu denumirea ”De Origine România – DOR”, a fost adoptat de Camera Deputaților, for decizional în acest caz. Prin această schemă, producătorii şi procesatorii români, ar putea garanta faptul că produsul alimentar pus la vânzare este realizat pe teritoriul României şi fabricat din materii prime de origine românească.

Certificare voluntară
Legea instituie schema de certificare voluntară ”De Origine România – DOR” pentru susţinerea activităţilor de pro­mo­vare a produselor agroalimentare româneşti.
„Camera Deputaților a votat o lege de suflet pe care am inițiat-o împreună cu mai mulți colegi parlamentari PNL pentru susținerea activităţilor de pro­movare a produselor agroalimentare româneşti.
Este vorba despre instituirea Sche­mei de Certificare Voluntară “De Ori­gine România – DOR”, la care să aibă acces producătorii şi procesatorii ro­mâni, un instrument legal de certificare voluntară care va garanta că produsul alimentar achiziţionat este realizat pe teritoriul României şi fabricat din ma­terii prime de origine românească.
Venim astfel atât în sprijinul pro­du­că­torilor și procesatorilor români, dar și al consumatorilor, care vor putea alege în cunoștință de cauză. În plus, legea are o im­por­tanță de­-
o­se­bită pentru dez­voltarea sec­­­to­rului agroa­li­men­­tar din România”,
a declarat deputatul PNL Vetuța Stănescu (foto). (A.N.)

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura