S-a urcat pe bloc şi a ameninţat că se aruncă în gol

03 protestatar PetrosaniMaximilian Gânju

Un tânăr din municipiul Petroşani a pus pe jar autorităţile după ce a ameninţat că se aruncă de la etajul trei al unui bloc.  

Totul s-a întâmplat miercuri, aproape de miezul nopţii, iar la faţa locului au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri şi poliţişti. Protestatarul a refuzat orice negociere cu forţele de ordine şi cerut să discute doar cu jurnaliştii, pentru a-şi spune nemulţumirile. În cele din urmă, tânărul a fost convins de pompieri şi paramedici să le permită să-l consulte medical şi, după alte negocieri, a coborât împreună cu salvatorii. Bărbatul a susţinut că a recurs la gestul său extrem pentru că a fost agresat de poliţiştii din Petroşani, variantă susţinută şi de un amic al său.
”Era tumefiat la faţă, eu cred că a luat bătaie de la poliţişti, de la forţele de ordine. Era supărat că nu i se face dreptate”, a spus Gabriel, unul dintre amicii protestarului. Bărbatul, Adrian Istrate, a fost preluat de un echipaj SMURD şi dus la Unitatea Primiri Urgenţe din Petroşani, pentru a fi consiliat şi tratat la faţă, unde avea urme vizibile de agresiune. ”Noi am fost solicitaţi cum că un bărbat vrea să se arunce de la etajul trei, deoarece, ne-a spus acesta, că organele de poliţie l-au prins şi l-au bătut. A fost nevoie să-l convingem să coboare la ambulanţă pentru a-i face câteva analize şi a cooperat, atât cu pompierii, cât şi cu paramedicii SMURD”, a declarat Sebastian Deac, subofiţerul care a condus intervenţia echipei din cadrul Detaşamentului de Pompieri Petroşani,. Tânărul are posibilitatea de a depune o plângere penală la Parchetul Petroşani împotriva poliţiştilor care, susţine el, l-au agresat.
Tânărul care a făcut  tărăboiul în miez de noapte este o mai veche cunoştinţă a poliţiştilor, a mai fost condamnat pentru furt şi acum este trimis în judecată pentru tâlhărie. Potrivit IPJ Hunedoara, miercuri, acesta a fost sancţionat contravenţional pentru că s-a încăierat într-un bar. ”A fost sancţionat contravenţional la Legea nr.6, în condiţiile în care a produs într-un bar, din Petroşani, un scandal pe fondul consumului de alcool. Ulterior a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Zam. (…) Dacă are obiecţiuni se poate adresa instanţei unde să conteste procesul verbal”, a declarat, subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare