Sport

S-a terminat pentru Simona Halep. Speranțele româncei sunt din ce în ce mai mici după ultimele decizii ale tribunalului

Simona Halep (foto) va avea cu si­gu­ranță parte de un proces extrem de dur la tribunalul Sports Resolutions din Londra. Această instanță a de­mons­trat recent faptul că nu are „milă” față de sportivii suspectați că au încălcat în orice fel regulamentele în vigoare, scrie gsp.ro

Cazul care arată că va avea parte de un proces „de foc”
Concret, Sports Resolutions a dat o decizie foarte dură într-un caz ase­mănător celui în care este implicată Simona Halep. Barbara Gatica Aviles, jucătoare de tenis din Chile în vârstă de 26 de ani, a fost depistată pozitiv în luna mai a acestui an la Boldenon, o subs­tanță interzisă de către WADA. Ca și în cazul Simonei, ea a fost imediat sus­pendată provizoriu din activitate, până la comunicarea unei decizii definitive în cazul ei. Decizie care a venit acum din partea Sports Resolutions. Agenția Inter­națională pentru Integritatea Teni­sului a informat că jucătoarea din Chile a primit o suspendare de trei ani, după ce a fost găsită vinovată. Trebuie men­ționat însă că ea a fost acuzată și de trucarea unui meci, faptă pe care ea chiar a recunoscut-o ulterior. „Cazul a fost judecat de ofițerul independent de audieri anticorupție Raj Parker! În urma sancțiunii primite, Barbarei Gatica Aviles i se interzice să joace sau să par­ti­cipe la orice turneu de tenis aflat sub egida organelor de conducere pentru o perioadă de trei ani, începând cu 9 decembrie 2022 până la 8 decembrie 2025”, a transmis ITIA prin intermediul site-ului oficial.

Recunoașterea vinei nu rezolvă problemele în totalitate
Este deci foarte clar că tribunalul Sports Resolutions de la Londra este foarte intransigent când vine vorba des­pre astfel de cazuri de dopaj. Și nu există indicii care să conducă spre ideea că în cazul Simonei Halep lu­cru­rile vor sta altfel. Pe de altă parte, ro­mânca poate spera la o suspendare ceva mai blândă. Motivul pentru care Barbara Gatica Aviles a primit trei ani de suspendare a fost reprezentat de faptul că ea a fost acuzată de mai multe fapte ilegale. Și le-a recunoscut pe toate. Jucătoarea din Chile a primit și o amendă în valoare de 5.000 de dolari. Acum, se poate specula că, dacă nu ar fi recunoscut și ar fi fost găsită vinovată, atunci sportiva din America de Sud ar fi primit o suspendare mult mai drastică. Aceasta este una dintre marile dile­me pe care le are, cel mai probabil, Simona Halep înaintea startului pro­cesului său. Dacă să își re­cu­noască vina în speranța că va primi o suspendare mai ușoară sau să încerce să dovedească faptul că nu a greșit în mod intenționat, pentru a scă­pat de tot de o eventuală pe­deapsă.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura