Sport

Boris Becker, eliberat din închisoare! Mărturisiri emoționante: „Ești un nimeni, doar un număr! Desigur că am fost vinovat”

Boris Becker (foto) a ieșit din în­chi­soare și a dezvăluit cum au fost cele opt luni în care a fost privat de li­ber­tate. Fostul mare campion de tenis a fost condamnat pentru că a ascuns bunuri și împrumuturi în valoare de 2.5 milioane de lire sterline. A vrut să evite plata datoriilor, dar a fost găsit vinovat și condamnat, scrie ProSport.

O lecţie grea
A primit doi ani și șase luni de în­chisoare din partea unui tribunal din Anglia, acolo unde locuia, într-un pro­ces privind falimentul personal. A ajuns în situația actuală după investiții proas­te și în acest mod a adunat datorii de 59 de milioane de euro. Boris Becker a avut probleme cu legea și în țara sa, Germania, în 2002, unde a fost con­dam­nat pentru evaziune fiscală, dar a scăpat doar cu o pedeapsă cu sus­pen­dare. „Am învățat o lecție grea. Una foarte scumpă, una foarte dureroasă. Dar toată treaba asta m-a învățat ceva foarte important și util. Unele lucruri se întâmplă dintr-un motiv întemeiat. Ești un nimeni la închisoare, ești doar un număr. Al meu era A2923EV. Nu mă numeam Boris. Eram doar un număr, iar lor nu le pasă cine ești. A fost mo­mentul în care m-am simțit cel mai singur din toată viața mea…Desigur că am fost vinovat. Ani de zile am făcut greșeli, am avut prieteni falși. Acest timp petrecut în închisoare m-a adus înapoi”, a declarat Boris Becker pentru Sat 1.

Un tort de ziua lui
„Nu am experimentat niciodată o ase­menea solidaritate în lumea liberă”, a mai dezvăluit marele tenismen re­ferindu-se la faptul că de ziua sa, 22 noiembrie, a primit un tort din partea celorlalți deținuți. Ultimele ore pe­tre­cute în închisoare nu au trecut repede: „M-am așezat pe marginea patului de la șase dimineața și am tot așteptat ca ușa celulei să se deschidă. Au venit la șapte și jumătate, au descuiat ușa și au întrebat: Ești gata? Am spus: Iată-mă! Am împachetat deja totul”. Boris Becker a cucerit șase titluri de Grand Slam, Australian Open (1991, 1996), Wimbledon (1985, 1986, 1989) și US Open (1989). A câștigat peste 25 de milioane de dolari în carieră.