Actualitate

S-a supărat văcarul pe patron

Tânărul din localitatea Petrila lucra ca văcar în Novaci și s-a certat cu proprietarul, așa că și-a făcut bagajele și a anunțat că se întoarce în Valea Jiului.

A crezut că i-a furat gențile
Înainte a dat o raită pe la barurile din zonă și s-a întors cu chef de scan­dal la fostul angajator. „Incul­patul, însoțit de prietena sa, a hotărât să plece de la locuința martorului, motiv pentru care și-a strâns lu­crurile personale pe care le-a pus în două genți, acestea fiind lăsate lângă gardul pensiunii ”Hanul Banului”.
S-au deplasat la discoteca ”Amiso”, aflată la o distață de aproximativ 100 de metri de pensiune. Cei doi au părăsit incinta discotecii și au mers spre pensiunea ”Hanul Banului”, pen­tru a lua cele două genți pe care le lăsaseră anterior lângă gardul pensiunii. Văzând că gențile nu se mai află în locul în care le lăsaseră an­terior și crezând în mod eronat că acestea fuseseră sustrase de pro­prie­tarii pensiunii, inculpatul și sus­pecta au pătruns în curtea pensiunii, aceștia având intenția de a recupera cele două genți și bunurile din aces­tea. În aceste împrejurări, inculpatul, aflându-se în stare de ebrietate, a începută să strige către proprietarii pensiunii pentru a ieși afară, iar în momentul în care a văzut că nu îi răspunde nicio persoană a început să arunce cu pietre în geamul ușii de acces în imobil, fapt ce a avut ca urmare spargerea acestuia. A luat o greblă metalică și a lovit cu aceasta în autoturismul ce se afla parcat în curtea pensiunii, provocându-i mul­tiple avarii”, se arată în dosar. Pe­trileanul a făcut o pagubă de circa 20.000 de lei și a fost judecat pentru distrugere. Judecătoria Novaci l-a condamnat la 1.350 lei amendă pe­nală. Procurorii au făcut apel la sen­tință iar petrileanul a scăpat cu o pe­deapsă mai ușoară, respectiv 1.200 de lei amendă penală, în loc să-i fie majorată. (M.Gânju).