Actualitate

A făcut bani din închirierea unor apartamente pe care nu le avea

Hunedoreanul a postat mai multe anunțuri la mica publicitate prin care oferea în chirie apartamente la prețuri mult mai mici decât cele oferite pe piață. Imediat a găsit și doritori și a reușit să-i convingă, fără să se vadă față în față, să-i transfere în avans chiria pe prima lună.

Voiau să vadă apartamentele
„Persoana vătămată a fost indusă în eroare de o persoană necunoscută, care, sub pretextul că este proprietarul unui imobil, a determinat-o să îi trans­fe­re
într-un cont deschis la Banca Transilvania suma de 700 lei, reprezentând contra­va­loarea în avans a chiriei. După efec­tu­a­rea transferului bancar în contul indicat cu ocazia convorbirii telefonice, incul­pa­tul a ridicat personal suma de 700 lei de la un bancomat. A doua zi, conform capturilor de ecran depuse la dosarul cauzei, persoana vătămată l-a contactat din nou pe inculpat prin intermediul mesageriei telefonice, împrejurare în care au convenit să se întâlnească cu intenţia de a viziona apartamentul şi a încheia contractul de închiriere. Acesta nu i-a mai răspuns”, se arată în dosar. Hunedoreanul a fost depistat de polițiștii din Tg. Jiu și a recunoscut că în cursul anu­lui 2019, având nevoie de bani pen­tru a-şi întreţine familia, a luat hotărârea infracţională de a publica pe site-ul www.olx.ro, mai multe anunţuri din care rezulta, în mod neadevărat, că oferea spre închiriere mai multe apartamente în diferite oraşe ale ţării. Bărbatul a re­cu­noscut că mai multe persoane care do­reau să închirieze presupusele apar­ta­men­te, îi trimiteau în contul bancar, la soli­citarea sa, diferite sume de bani reprezentând un avans sau o garanţie a imobilului închiriat, după care nu le mai răs­pundea la telefon, aruncând carte­le­le”, se mai arată în dosar. Petrileanul a operat așa o lungă perioadă și a făcut numeroase victime, pentru faptele sale fiind condamnat la o pedeapsă finală de 1 an 10 luni de închisoare cu suspendare. Judecătoria Târgu Jiu l-a obligat și să muncească în folosul comunității timp de 60 de zile. (M.Gânju).