S-a semnat contractul pentru centura Deva-Orăştie

Livia Botici

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a semnat, marţi seara, contractul pentru construcţia tronsonului de autostradă Deva-Orăştie cu asocierea Strabag AG – Strabag SRL – Straco Grup SRL. Valoarea contractului este de 220 milioane de euro, din care 133,62 milioane de euro reprezintă contribuţia Comisiei Europene.

„Proiectul este finanţat din fondul ISPA 2004 şi are termen de finalizare 24 de luni din momentul începerii lucrărilor”, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Transporturilor, transmis către redacţia MESAGERULUI HUNEDOREAN. Tronsonul de autostradă Deva-Orăştie face parte din coridorul pan-european IV Constanţa-Bucureşti-Nădlac, declarat obiectiv de interes naţional şi strategic şi va avea o lungime de 32,8 km. De asemenea, tronsonul de autostradă Deva-Orăştie va avea 15 poduri şi 10 pasaje. Potrivit Ministerului Transporturilor, contractul pentru construcţia variantei de ocolire Deva-Orăştie la standard de autostradă este cel mai mare contract din fonduri europene semnat până acum de CNADNR.

Contractul a fost atribuit consorţiului Strabag-Straco înainte cu câteva zile de plecarea lui Radu Berceanu din funcţia de ministru al Transporturilor. La câteva săptămâni de la preluarea mandatului, noul ministru Anca Boagiu a precizat că a primit asigurarea Comisiei Europene că nu o să sisteze finanţarea pentru acest proiect, care este mult întârziat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.