S-a scumpit apa şi în Hunedoara

5 august 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Nicolle Ebner

 După deveni, a venit rândul locuitorilor municipiului Hunedoara să plătească mai mult pentru apa consumată.

Efectele financiare ale programului ISPA 
Operatorul regional Apa Prod Deva a propus Consiliului Local Hunedoara, majorarea tarifelor pentru metrul cub de apă potabilă şi canalizare. Solicitarea este justificată prin acoperirea cheltuielilor de producţie şi exploatare, cheltuielile de întreţinere şi reparaţii, amortismentele aferente, costurile pentru protecţia mediului, costurile derivând din contractele de delegare de gestiune, costurile financiare asociate creditelor contractate. Ajustarea tarifului este o consecinţă a aplicării programului ISPA de modernizare şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din municipiile Deva şi Hunedoara, dar şi a strategiei potrivit căreia, până în 2011, în judeţul Hunedoara se va percepe un tarif unic pentru apă şi canalizare, în toate localităţile în care operează Apa Prod Deva.

Ajustări de preţuri eşalonate pe următorii trei ani
Astfel, începând cu această lună, tariful apei, pentru populaţie, va creşte de la 2,36 lei/metrul cub, la 2,54 lei/mc., în timp ce la canalizare, tariful se dublează, de la 0,40 lei/mc., la 0,81 lei/mc. În municipiul Hunedoara, până în vara anului 2012, vor mai avea loc încă trei ajustări de preţuri la apă, respectiv în iulie 2010-majorare cu 5,4 la sută; iulie 2011-majorare cu 4,3 la sută, şi iulie 2012-majorare cu 6,8 la sută. Însă, în aceeaşi perioadă, cele mai mari creşteri de tarif se vor înregistra la canalizare. Noile tarife majorate, aprobate de consilierii locali la şedinţa de săptămâna trecută, intră în vigoare din această lună, în schimb vor fi percepute de către hunedoreni la facturile din luna septembrie. 
Potrivit operatorului regional Apa Prod Deva, tot din această lună, plătesc mai mult pentru apa consumată şi locuitorii din Haţeg, Călan şi Simeria.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Alarmă cu bombă la şcoală

Un apel la 112 a pus pe jar autorităţile din Petroşani. Ieri, s-a anunţat prezenţa unei genţi suspecte în apropiereaunei...

Campioanele s-au mutat la Izvorani

Lotul feminin de gimnastică a intrat pe ultima sută de metri a pregătirii pentru Campionatul Mondial de la Londra şi...

Bilanţul neputinţei

Un scurt bilanţ al reuşitelor şi nereuşitelor actualei guvernări, din ultimele şase luni de activitate, înclină balanţa spre minus, în...

Închide