Actualitate

S-a pus în funcţiune noul cuptor al laminorului de europrofile

Sorina Popa

Ieri, la ArcelorMittal Hunedoara s-a pus în funcţiune cuptorul de reîncălzire a blumului, în cadrul investiţiei de 43 de milioane de euro, care se derulează la combinatul hunedorean, pentru realizarea unui laminor de europrofile.

Cuptorul va funcţiona pe laminorul existent, până la 1 august, când se va opri pentru lucrările de instalare a noului laminor. Instalarea liniei de laminare se va face între 1 august şi decembrie 2011. În decembrie sunt planificate testele la rece şi la cald.

Capacitate de 400.000 tone de oţel pe an

„Cuptorul are un consum de gaz redus cu 50 la sută faţă de cel vechi, la o productivitate de 80 t de oţel/oră. Odată cu construirea noii linii de laminare, vom îmbogăţi portofoliul de produse prin fabricarea şi a europrofilelor (IPE, UPE, H). Noua linie de laminare are o capacitate de 400.000 tone/an, iar ţinta producţiei de oţel după finalizarea investiţiei este de 700.000 tone/an”, a declarat Remus Păţan, directorul general al ArcelorMittal Hunedoara.

Modernizarea uzinei continuă

„Continuăm modernizarea fabricii, în vederea atingerii unei eficienţe ridicate şi îmbunătăţirea calităţii. Punerea în funcţiune a cuptorului este doar un pas în cadrul programului de construcţie a noului laminor“, a adăugat directorul general Remus Păţan.

În prezent, la ArcelorMittal Hunedoara, lucrează 687 de persoane. Ultima disponibilizare a fost efectuată în anul 2009. Investiţia de 43 de milioane de euro este cea mai mare realizată în ultimii 20 de ani la combinatul din Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura