ActualitatePolitica si administratie

S-a pornit tăvălugul rezilierilor de contracte cu Brai Cata. Operatorul de gunoi, scos din județ

Ieri, Consiliul Local Hunedoara a votat, în unanimitate, propunerea mandatării re­pre­zentantului municipiului Hunedoara în AGA ADI „Deşeuri” de a vota „pentru” rezi­li­erea contractului cu operatorul de salu­britate Brai Cata, societatea care se ocupă de colectarea şi transportul deşeurilor me­najere din zona centrală a judeţului Hu­ne­doara. În această zonă sunt incluse 37 de comune, oraşe şi municipii.

Măsuri de siguranță
Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a amintit faptul că, în con­for­mi­tate cu contractul actual încheiat între ADI „Deşeuri” şi Brai – Cata, chiar şi în caz de re­ziliere, operatorul de salubritate are obligaţia de a mai presta serviciul de ridicare şi trans­port al deşeurilor menajere încă 90 de zile de la data rezilierii. „Suntem într-o situaţie mult mai bună decât majoritatea celorlalte primării pentru că noi mai avem în dotare utilajele de pe vremea în care Salub Prest Hunedoara colecta şi transporta şi gunoiul menajer. În cazul în care Brai Cata va refuza să mai presteze serviciul de salubritate, Primăria Hunedoara, prin Salub Prest, poate intra în acţiune imediat”, a spus primarul Hunedoarei.
Dat fiind faptul că, în perioada următoare, ADI Deşeuri va trebui să deruleze o nouă licitaţie pentru desemnarea unui operator zonal de salubritate, primarul municipiului Hu­nedoara propune şi o reconfigurare a zonei de operare „Centru”, prin crearea unei arii de operare care să cuprindă municipiul Hu­nedoara şi comunele din Ţinutul Pă­du­renilor (Teliuc, Topliţa, Lunca Cernii, Ghelari, Bunila, Lelese, Cerbăl şi Peştişu Mic).
„Locuitorii municipiului Hunedoara au fost mulţumiţi de felul în care Salub Prest se achita de sarcini în perioada în care această societate se ocupa şi de ridicarea şi trans­portul deşeurilor menajere din oraş. Sper ca la viitoarea licitaţie pentru desemnarea unui operator zonal să poată participa şi Salub Prest, societate care ar putea asigura fără probleme servicii de salubritate de o calitate mult mai bună atât pe raza municipiului nostru, cât şi în comunele din Ţinutul Pă­durenilor”, declară primarul municipiului Hu­nedoara, Dan Bobouţanu.

Nu plătesc ce nu le revine
Și aleșii locali de la Deva au votat pentru rezilierea contractului cu operatorul de gunoi. Consiliul Local al municipiului Deva s-a în­tru­nit, ieri, într-o ședință care a avut pe ordinea de zi rezilierea contractului cu Brai Cata.
Un număr de 18 consilieri locali din 21 au votat pentru la acest proiect. Aleșii AUR, Marius Mane și Tiberiu Bârstan, s-au abținut, iar un altul nu a votat pentru că ar fi fost în con­flict de interese. Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, spune că administrația lo­cală și-a achitat toate datoriile către ope­rator.
„Cu privire la facturile emise de către ope­ratorul Brai Cata pentru persoane care nu au încheiat contracte, întrucât am apreciat că operatorul de salubrizare nu și-a îndeplinit obli­gațiile asumate prin contract, iar fac­turile emise nu au temei, U.A.T. municipiul Deva s-a adresat instanței de judecată”, a afirmat edilul șef al Devei.

One thought on “S-a pornit tăvălugul rezilierilor de contracte cu Brai Cata. Operatorul de gunoi, scos din județ

  • Ar fi interesant de aflat cine i-a adus pe derbedeii ăștia în oraș și în județ. Până să apară ăștia, se avansase proiectul cu tomberoane îngropate și părea o idee bună și o imagine diferită a ghenelor de gunoi. Dar, în buna tradiție, când ceva merge bine trebuie distrus să nu aibă timp vulgul să gândească (cine are cu ce!)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura