S-a oprit şi proiectul din Pasul Vâlcan

Anamaria Nedelcoff

După tăierile din banii de investiţii în turism în staţiunile montane Straja şi Parâng, a venit şi rândul Pasului Vâlcan. Numai că aici, încă nu s-au redus fondurile, ci proiectul stagnează, pentru că nu sunt bani.
Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile (foto), declară că finanţarea de patru milioane de euro pentru cea de-a doua telegondolă din Pasul Vâlcan a fost oprită. „Şi la noi s-au oprit din bani, că nu se mai face a doua telegondolă pe 1,2 kilometri. Ar fi costat patru milioane de euro, dar au oprit finanţarea, pentru că nu sunt bani. Ca peste tot în restul ţării. Toate finanţările s-au oprit, că banii vin de la guvern şi guvernul spune că n-are. Proiectul va fi derulat în continuare când vor fi fonduri“, a precizat Gheorghe Ile.
Dorin Gligor, preşedintele PDL Hunedoara, susţine că oprirea finanţării turismului din Valea Jiului va avea efecte grave în viitor. „Consider, ca şi în cazul tăierilor din celelalte staţiuni montane din Valea Jiului, că această stagnare a finanţării pentru proiectul de dezvoltare a turismului a tăiat orice notă de relansare a economiei. În condiţiile în care mineritul îşi restrânge activitatea, nu mi se pare corect să tai din investiţiile care ar relansa zona. Prin oprirea unor astfel de proiecte, investiţiile realizate în timp şi cu efort nu îşi îndeplinesc menirea“, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Dorin Gligor, liderul democrat-liberalilor hunedoreni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Derbi pentru promovare

Handbalistele de la Cetate Devatrans, clasate pe locul doi în Seria B a Diviziei A, vor juca, azi, pe terenul

Gura lumii 25.10.2012

Vorbesc cârcotaşii că un fost edil şef dintr-o comună mare a încurcat-o rău de tot, zilele trecute, când s-a dus

Primarul din Brad nu trebuie să mai facă greva foamei

Primarul din Brad, Florin Cazacu (foto), nu va mai trebui să facă greva foamei, pentru ca locuitorii municipiului pe care-l...

Închide