S-a luat la întrecere cu poliţiştii rutieri

Livia Botici

Tupeu şi ignoranţă de cartea recordurilor! Aflat la volanul unui bolid BMW, un tânăr, de 20 de ani, din Deva, a depăşit, pe linie continuă, un echipaj al Poliţiei Rutiere.

Se credea la raliu…

Totul s-a întâmplat în noaptea de duminică spre luni, aproape de ora două. Se anunţa a fi o noapte liniştită pentru agenţii de la Poliţia Rutieră. Ghinion însă! Patrulau pe bulevardul 1 Decembrie, din Deva, când un autoturism BMW a trecut val-vârtej pe lângă ei. Culmea, în acea porţiune, strada era marcată cu linie continuă. Cu sirena în funcţiune, rutieriştii au trecut la urmărirea celui care se credea la raliu şi nu pe un drum public. După o urmărire ca în filme, şoferul vitezist a hotărât că nu mai are nici un rost să fugă, pentru că, oricum, poliţiştii i-au luat numărul de înmatriculare, şi a oprit maşina pe strada Gheorghe Bariţiu.

… dar a nimerit la Poliţie

Cu toate că oamenii legii credeau că aventura nocturnă a luat sfârşit, realitatea a fost cu totul diferită. În momentul în care şoferul, pe nume Alexandru Ciomag, a deschis portiera maşinii, spaţiul din jurul automobilului a fost invadat de un puternic miros de alcool. Rugat să sufle în aparatul etilotest, cetăţeanul cu damf de alcool a refuzat cu îndârjire, nefiind de acord nici să-şi dezvăluie datele de identitate. Condus, totuşi, la Spitalul Judeţean, pentru a i se lua probe de sânge, ca să i se stabilească alcoolemia, bărbatul s-a opus vehement ca medicul să-i străpungă venele. În final, poliţiştii au constatat că Alexandru Ciomag avea permisul de conducere suspendat de la sfârşitul lui 2009. Acum, s-a ales şi cu un dosar penal, în urma căruia ar putea ajunge după gratii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.