S-a învins pe sine şi şi-a răpus rivalul în „cuşca MMA”

17 februarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11 x 1 mezei solCiprian Marinuţ

Alexandru Mezei (foto), de la „Gladiators Gym” Deva, a strâns din dinţi în faţa durerilor provocate de o accidentare la umeri şi coaste şi a câştigat primul meci disputat în acest an în „cuşca MMA”.  Singurul sportiv din judeţ care luptă în circuitul profesionist RXF (Real Xtreme Fighting) l-a învins pe Răzvan Duţă, de la Respect Gym Găeşti, într-o gală desfăşurată la Braşov. Luptătorul de la categoria 65 kilograme, antrenat de Claudiu Florescu, s-a impus prin decizia unanimă a arbitrilor, în urma a trei reprize, şi a ajuns astfel la trei victorii din patru meciuri disputate în circuitul RXF.

Meci epuizant, victorie importantă
Alexandru Butcher (n.r.-Măcelaru) Mezei a dominat clar toate cele trei reprize de câte cinci minute ale duelului cu Răzvan Duţă. „Gladiatorul” de la poalele Cetăţii a avut tot timpul iniţiativa şi a punctat în principal prin lupta la sol. După două reprize în care avantajul său a fost evident, în debutul reprizei a III-a, Mezei a încasat o serie de pumni care l-au pus la podea. Sportivul de la „Gladiators Gym” Deva a depăşit însă perfect „momentul psihologic” al meciului şi instantaneu a sărit la picioarele adversarului său, punându-l şi pe el la podea, unde deţinea controlul luptei. La final, arbitrii l-au declarat învingător cu o decizie în unanimitate pe Alexandru Mezei, astfel că deveanul a ajuns la trei succese consecutive în circuitul RXF, după eşecul din primul meci. „Alexandru a suferit în urmă cu trei săptămâni, la antrenament, o accidentare urâtă la umeri şi coaste pe care am ţinut-o secretă, însă care l-a făcut să lupte cu un handicap fizic şi moral în acest meci. În ciuda acestor probleme medicale, Mezei a dat totul şi a câştigat meritat, după trei reprize intense şi solicitante. Sunt mulţumit de victorie, dar ştiu că se putea să fie un succes mai clar, dacă sportivul ar fi fost la sută la sută din capacitate. Important e că acum, Mezei are în palmares trei victorii din patru partide şi este cotat printre cei mai valoroşi luptători ai categoriei 65 kilograme. Sper ca ascensiunea lui să continue şi să devină campion naţional. În continuare, prioritară va fi refacerea după accidentare, iar apoi, ne dorim noi victorii în cele trei meciuri RXF pe care le va mai disputa Alexandru în acest an”, a afirmat antrenorul Claudiu Florescu, de la „Gladiators Gym” Deva.

Proiect de gală RXF la Deva
Gala de la Braşov a reprezentat primul show de arte marţiale mixte din acest an. Evenimentul găzduit de Sala Sporturilor Braşov a adus în „cuşcă” câţiva dintre cei mai cunoscuţi luptători de MMA din România şi din străinătate, legende ale sporturilor de contact, iar spectacolul a fost unul incendiar, cu multe victorii înainte de limită. Impresionat de ce s-a întâmplat la Braşov, Claudiu Florescu şi-a propus să realizeze o gală similară la Deva. „Am purtat discuţii pentru desfăşurarea unei Gale RXF la Deva. Cred că o gală în aer liber la ştrandul din Deva ar fi de mare impact. O să încep discuţii cu reprezentanţii autorităţilor locale şi cu posibilii sponsori din judeţul nostru, pentru a vedea dacă vom reuşi să concretizăm acest proiect la Deva”, a apus Claudiu Florescu.
Rezultatele galei (sportivii scrişi cu litere îngroşate au fost învingători): Alexandru Popescu vs. Adrian Sturzu (victorie în repriza I, prin procedeu tehnic); Răzvan Duţă vs. Alexandru Mezei (victorie la puncte, decizie în unanimitate); Andrei Vasinca vs. Daniel Stinghe (victorie în repriza secundă, prin control la podea); Florin Stan vs. Bogdan Nuţ (victorie în repriza I prin procedeu tehnic la braţ); Rayko Levitchi vs. Marius Şelaru (victorie la decizia arbitrilor); Dumitru Bostan (Republica Moldova) vs. Dinu Bucaleţ (victorie prin ştrangulare în repriza a III-a); Alexandru Caradima vs. Izidor Bunea (victorie prin procedeu tehnic); Ciprian Mariş vs. Bogdan Barbu (victorie prin decizia arbitrilor); Virgil Munteanu vs. Ioan Vrânceanu (KO bestial! „Piticul atomic” Virgil Munteanu îl învinge pe Gerula „Vrânceanu” în câteva secunde prin ştrangulare”); Ibrahim Telli (Turcia) vs. Sebastian Ciobanu (victorie prin decizia arbitrilor).

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Principalele investiţii care se vor realiza în Hunedoara în 2015

Vineri, în şedinţă extraordinară a Consiliului Local Hunedoara, s-a aprobat bugetul pentru anul 2015.

Ministrul Gerea, aşteptat în Valea Jiului

Minerii pensionari cer intervenţia ministrului Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, în problema gratuităţilor pe care aceştia le...

Postul de vicepreşedinte de Consiliu Judeþean al lui Adrian David, în pericol

Asociaţia Civică „Solidaritate Hunedoreană“ (ACSH) vrea să acţioneze în instanţă hotărârea Consiliului Judeţean Hunedoara, prin care Adrian David (foto) a...

Închide