S-a inaugurat sediul administrativ al muzeului

Carmen Cosman

După 10 ani, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva va putea beneficia de o expoziţie permanentă. Asta, după ce ieri, a fost inaugurată clădirea care va găzdui sediul administrativ al instituţiei.

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane are un sediu administrativ la standarde europene, unde cei 83 de angajaţi ai instituţiei îşi pot desfăşura activitatea în condiţii optime. Partea administrativă a fost amenajată într-o clădire de patrimoniu, care a găzduit muzeul de Ştiinţele Naturii, şi care a fost transformată cu ajutorul unei investiţii în valoare de circa 800.000 de euro, asigurată de Consiliul Judeţean Hunedoara.
„Un lucru foarte important se schimbă o dată cu inaugurarea acestei clădiri: Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane va avea, în sfârşit, spaţiu muzeal, dar care va avea nevoie de finanţare substanţială anul viitor, astfel încât să putem inaugura expoziţia permanentă, care lipseşte de 10 ani. De asemenea, specialiştii acestui muzeu vor lucra într-un spaţiu de nivel european”, a spus managerul interimar al MCDR, Liliana Ţolaş. Prezent la inaugurare, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, a subliniat că a deschis deja al treilea metru cub de panglici, odată cu această investiţie. „Astăzi am inaugurat sau, de fapt, am terminat o investiţie care înseamnă,  finalizarea unui complex muzeistic. Alături de Castelul Corvinilor şi Densuş, cred că Muzeul este principalul punct de atracţie al turiştilor în judeţul Hunedoara. În sfârşit, toţi cercetătorii, toţi salariaţii muzeului vor avea de acum înainte un spaţiu modern, unde să lucreze”, a spus Moloţ, iar prefectul Attila Dezsi a remarcat că „judeţul Hunedoara îşi pune în valoare patrimoniul şi dorim ca de acest patrimoniu să fim mândri, să atragem turişti. Cred în judeţul nostru şi sunt convins că va deveni unul dintre cele mai importante centre istorice ale României şi, de ce nu, europene”.
Inaugurarea noului sediu administrativ al muzeului devean a coincis cu vizita delegaţiei maghiare din judeţul Vas, iar Ferenc Kovacs, preşedintele Adunării Generale a judeţului Vas, a fost invitat să taie panglica. Delegaţia maghiară a fost întâmpinată de Cavalerii Hunedoreni.

2 comentarii la „S-a inaugurat sediul administrativ al muzeului

 • 10 noiembrie 2011 la 6:19
  Permalink

  O gasca de nemurinci!O cucoana blonda cvasi-priceputa la toate,un bozgoras si,….in cele din urma dar nu ultimul piticul penal atomic!
  Apropo! Reparatia n-a fost facuta cumva de viva construct srl deva,noua firma de casa bagata pe teava in locul firmei olivewnt construct srl,patronata de venter-cuscrul si ginerica?!!

 • 11 noiembrie 2011 la 13:07
  Permalink

  Ar trebui să-ţi fie ruşine pe.de.lei. „Bozgorul”, aşa cum îi spui tu, este cel mai bun prefect postrevoluţionar al judeţului nostru. L-am nuumit pe domnul Attila Dezsi. Toţi suntem egali în faţa lui Dumnezeu, indiferent de culoarea pielii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare