S-a finalizat reabilitarea drumului către Mănăstirea Prislop

Sorina Popa

Vineri, Consiliul Judeţean Hunedoara va inaugura noul drum care duce la Mănăstirea Prislop, DJ 687K. Şantierul respectiv a fost deschis în toamna anului 2015. Iar după mai multe amânări, constructorul a reuşit, în sfârşit, să ducă la bun sfârşit investiţia, care a început cu stângul.
Şapte kilometri refăcuţi
Lucrările au vizat lărgirea părţii carosabile acolo unde spaţiul a permis-o, construirea de ziduri de sprijin, asfaltare pe toată distanţa, reabilitarea podeţelor, amenajarea de rigole, marcaje şi semnalizare rutieră. Valoarea investiţiei s-a ridicat la 6.839.231 de lei, fără TVA. Contractul de modernizare a DJ 687K: DN 66 (Bretea Strei) – Silvaşu de Jos – Silvaşu de Sus – Mănăstirea Prislop, km 5+100 – km 12+275, a fost atribuit în 2015 de CJ Hunedoara asocierii SC Strade Conscom SRL – lider asociere şi SC Sercotrans SRL. Strade Conscom SRL este administrată de Marinel Pup. Contractul de reabilitare a acestei şosele a fost semnat de Adrian David, la acea vreme preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.
Nistor a fost nemulţumit
Constructorul ar fi trebuit să termine lucrările în 23 de luni, lucru care, evident, nu s-a întâmplat. Au fost mai multe amânări, în acest caz, din cauză că s-a pornit greşit, cu un proiect care nu corespundea cerinţelor din teren. Chiar deputatul Laurenţiu Nistor, anul trecut, pe vremea când conducea Consiliul Judeţean Hunedoara, a verificat stadiul lucrărilor şi a declarat că este total nemulţumit de modul în care se derula investiţia. Nistor a arătat că s-a descoperit că proiectul după care se execută lucrarea lasă de dorit şi că, dacă nu se intervine urgent, acest drum va avea aceeaşi soartă ca a celui care duce la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia. A urmat apoi o cerere a constructorului de a suplimenta suma iniţială, însă nu i-a mers de data asta. Pentru că reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara nu au fost de acord cu suplimentarea sumei, decât dacă se organiza o nouă licitaţie pentru investiţie. În aceste condiţii, firma câştigătoare a trebuit să continue lucrările. Pentru a se urgenta finalizarea investiţiei, au fost impuse restricţii de circulaţie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Comunicat de presă: Camera Deputaţilor a adoptat legea privind înfiinţarea Avocatului Copilului

Camera Deputaţilor a votat, marţi, 21 noiembrie, legea privind organizarea şi funcţionarea Avocatului Poporului, respectiv înfiinţarea Avocatului Copilului. Această instituţie...

Prinşi în flagrant în timp ce prădau o sală de jocuri de noroc

Trei indivizi, doi din Valea Jiului şi unul din Gorj – Marian Cârjău, Victor-Romică Dolcu şi Cornel Dediu – care...

Recalculări pentru pensionarii cu pensii anticipate parţial din perioada 2011 – 2016

Modificarea adusă Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, care dă dreptul pensionarilor cu pensie anticipată parţial, ieşiţi...

Închide