S-a deschis Tabăra „ARC“ Centenar în judeţ

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi Ministerul Tineretului şi Sportului organizează, în premieră, în această perioadă, ediţia de iarnă a Taberelor „ARC“ pentru elevii de etnie română din regiunile istorice aflate în afara graniţelor ţării. Ediţia de iarnă din acest an este găzduită în judeţele Hunedoara şi Gorj şi cuprinde trei serii.
Ieri, prima serie de 50 de elevi din clasele a VI-XII şi cadrele didactice însoţitoare a sosit deja în judeţ din Ucraina şi Ungaria. Copiii s-au întâlnit cu reprezentanţii celor două ministere organizatoare, cu oficialităţi locale şi parlamentari de Hunedoara în sala mare a Consiliului Judeţean Hunedoara.
Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, le-a urat bun-venit în judeţul Hunedoara, un judeţ considerat locul de naştere al poporului român. „Am văzut programul pregătit de organizatori pentru această tabără, care este unul dens. Începe azi în capitala administrativă a Daciei, Sarmizegetusa Regia, şi se va încheia, în ultima zi, cu o deplasare la Alba Iulia, capitala Marii Uniri. Veţi vedea locuri frumoase din judeţ, veţi învăţa multe, dar nu le veţi putea cuprinde pe toate. De aceea, vă aşteptăm să reveniţi la noi în taberele viitoare, în vizită cu familia sau cu prietenii“, a spus preşedintele Mircea Bobora.
Pe lângă vizitele la monumentele istorice, la muzee şi alte obiective turistice şi de cultură, copiii vor participa la o serie de ateliere coordonate de profesorii de la Palatul Copiilor, vor lua parte la activităţi sportive şi se vor întâlni cu reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor, precum şi ai studenţilor. Următoarele serii de elevi vor sosi în judeţul Hunedoara în după-amiaza zilei de 3 noiembrie, respectiv 10 noiembrie. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.