S-a deschis prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei în familie!

4 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Adriana Năstase

De ieri, în Simeria funcţionează prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei în familie din judeţul nostru. Locuinţa face parte din proiectul „VENUS – Împreună pentru o viaţă în siguranţă!“, implementat la nivel judeţean de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara.

Necesită separarea de agresor
DGASPC Hunedoara este partener într-un proiect iniţiat de Agenţia Naţională pentru Egalitatea de şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES) alături de 38 de Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi patru primării din ţară. Contractul de finanţare pentru implementarea acestui proiect are o valoare totală de 51 milioane de lei, pentru o perioadă de implementare de 48 de luni. Din valoarea totală a proiectului, suma de 1.137.174,76 lei a fost alocată judeţului Hunedoara.
”În cadrul locuinţei protejate, înfiinţate în judeţul Hunedoara, pot fi găzduite şase victime ale violenţei domestice, care necesită separarea de agresor, pentru o perioadă de până la un an, în funcţie de complexitatea cazului. În paralel, persoanele vor beneficia de servicii de consiliere psihologică şi orientare vocaţională, în scopul reinserţiei sociale şi profesionale şi al ieşirii din mediul captiv domestic (psihologic, social, economic). Mai mult decât atât, în funcţie de situaţia fiecărei victime a violenţei domestice, acestea pot fi sprijinite să beneficieze de serviciile altor locuinţe protejate, din alte judeţe, în cadrul unui Program naţional de protecţie a victimelor violenţei domestice”, a declarat Geanina Ianc, directorul general al DGASPC Hunedoara.

Întrunesc cel puţin o condiţie de risc
Serviciul social „Locuinţă protejată“ se adresează persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, care au calitatea de victimă a violenţei domestice în formele prevăzute de lege şi în legătură cu toate tipurile de relaţii familiale, sociale/parteneriale, de rudenie/afinitate pe care victima le are cu celelalte persoane, de exemplu soţ – soţie, concubină – concubin, mamă – fiu/fiică, soră – frate/soră, nepoată – unchi/mătuşă, fost soţ – fostă soţie, noră/socrii etc şi care întrunesc cumulativ cel puţin una din condiţiile de risc şi cel puţin una dintre condiţiile de vulnerabilitate.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Viteza l-a aruncat direct în şanţ

Un şofer de 71 de ani, din Aninoasa de Gorj, fără să realizeze că drumul este alunecos, a călcat pedala...

Drumurile din judeţ, înţesate de poliţişti

O acţiune de amploare derulată de poliţiştii hunedoreni pe drumurile care tranzitează judeţul Hunedoara, care a vizat numărul de accidente...

S-a îmbătat şi a luat oaspetele la bătaie

Este isprava unui tânăr de 28 de ani, din Hunedoara, aflat în vizită la un unchi de-al său în judeţul...

Închide