S-a deschis circulaţia pe tronsonul Deva – Simeria al autostrăzii A1

Destul de discret, fără tăiere de panglică şi discursuri oficiale, vineri s-a inaugurat secţiunea de autostradă Deva-Simeria, parte componentă a tronsonului Deva-Orăştie.

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţii CNADR, prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu, reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere şi, fireşte, ai constructorului.

Traficul greu ocoleşte Deva şi Simeria

„Am deschis traficului această secţiune din tronsonul de autostradă Deva-Orăştie,  care trebuia deschis în luna aprilie. Sunt aproape 15 kilometri cuprinşi între cele două sensuri giratorii, respectiv Deva şi Simeria. În primul rând,  este un ajutor dat populaţiei celor două localităţi, deoarece traficul greu nu va mai trece prin Deva şi Simeria, ci va fi deviat pe autostradă. Sperăm ca în aprilie constructorul să termine lucrările şi la lotul Simeria-Orăştie”, a precizat , Ioan Ambruş, directorul Regionalei CNADR Timişoara. Acesta a mai declarat că în perioada următoare se va da drumul lucrărilor şi pe tronsoanele de autostradă care unesc Deva de Lugoj astfel încât la finele lui 2014 se va putea recepţiona şi această autostradă

Cel mai lung pod pe apele interioare din ţară

Lotul Deva-Simeria face parte din Coridorul IV Paneuropean – Nădlac-Constanţa, lucrarea fiind finanţată prin Măsura ISPA şi are o valoare de 195 de milioane de euro. Cei 14,8 kilometri ai secţiunii de autostradă Deva-Simeria, au  câte două benzi pe sens, având în profil transversal patru benzi de circulaţie de câte 3,75 metri lăţime, două benzi de staţionare de urgenţă de 2,5 metri şi o zonă mediană de trei metri lăţime. Pe această secţiune au fost construite zece poduri şi pasaje pe sau peste autostradă, incluzând şi cel mai lung pod de pe apele interioare din România, peste râul Mureş, şi care măsoară 720 de metri.

Atenţie la sensurile giratorii

Potrivit comisarului şef Dan Micu, şeful Poliţiei Rutiere Hunedoara, accesul pe autostradă în această zonă se face  prin două sensuri giraţorii care vor fluidiza traficul. De exemplu, cei care vin de pe autostradă, trec peste pod şi merg spre Arad intră pe giratoriul  dinspre Căprioara. Dacă vor să meargă la Deva fac giratoriul şi coboară spre oraş. Traficul greu care vine dinspre Arad spre Deva, la intrare în oraş are al doilea sens giratoriu provizoriu, face stânga şi se încadrează pe pod, respectiv pe autostradă.

Distanţa dintre Deva şi Simeria a fost astfel scurtată la jumătate, în condiţiile în care tot traficul greu va fi preluat de noua porţiune de autostradă. Prin deschiderea circulaţiei pe acest tronson, reţeaua de autostrăzi a României a ajuns la 531 de kilometric. (Mircea Crivăţ)

 

2 comentarii la „S-a deschis circulaţia pe tronsonul Deva – Simeria al autostrăzii A1

  • 30 decembrie 2012 la 16:14
    Permalink

    Intrebati-l pe Dl. Ambrus si cum sta cu teapa pe care societatea unde este actionar majoritar (Witext SA Lugoj) i-a tras-o unei anumite banci,

  • 2 ianuarie 2013 la 13:57
    Permalink

    niste kkturi de giratorii…d-le MIcu Dan….mergetis a vedeti cum sta treaba ca sunt niste rahaturi in mijlocul drumului

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare