Hunedorenii faţă cu Apocalipsa

Sorina Popa

Astăzi ar fi trebuit să fie ultima zi în care oamenii să mai poată vedea soarele pe cer. Pentru că, potrivit interpretărilor date de către unii calendarului mayaş, ar fi trebuit ca astăzi, 21 ianuarie 2012, să vină sfârşitul lumii. Totuşi, de 2000 de ani, oamenii aşteaptă Sfârşitul prezis de Ioan Teologul, în capitolul Apocalipsa. De atunci, s-au scris mii de pagini despre acest eveniment fatidic şi s-au făcut tot atât de multe presupuneri.

Teorii peste teorii…

Au fost dezvoltate diverse teorii. Fie că Pământul trece într-o altă dimensiune sau că Sistemul Solar traversează o barieră de energie pură, ceea ce va duce la o transformare uriaşă a vieţii pe care o ştim. S-a presupus că nu vom mai exista ca materie, ci doar ca energie. În plus, nu toţi vom supravieţui acestei energii pure, ci doar cei care au sufletul curat. S-a mai  spus că se vor inversa polii magnetici ai Terrei, ceea ce va da totul peste cap. O altă teorie susţine că de fapt vor veni extratereştrii şi ne vor salva de un cataclism. Una peste alta, nici una dintre aceste teorii nu s-a dovedit adevărată.
MESAGERUL HUNEDOREAN a întrebat câţiva politicieni, oameni din administraţie, sportivi, ce ar fi vrut să facă, pentru ultima oară, dacă astăzi ar fi venit Apocalipsa.

Adrian Vasilescu, prefectul judeţului:
„Dacă azi ar veni Apocalipsa, aş vrea să fac ceva ce nu am putut realiza până acum. Adică, să schimb lumea asta în mai bine”.

Comisarul şef Dan Micu, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Hunedoara:
„Nu mi-am pus această problemă, este clar. Dar, dacă ar fi sfârşitul lumii, aş vrea să fiu alături de familia mea”.

Mihai Leu, fost campion mondial la box:
„În primul rând, nu am crezut că azi se termină cu lumea aceasta. Dar, dacă ar fi Apocalipsa, mi-aş dori să o petrec, ca să spun aşa, cu soţia mea, Ana, cu fiul nostru, Marco şi cu câinele Ares”.

Florin Cazacu, primarul municipiului Brad:
„Ce aş face dacă vine sfârşitul lumii? M-aş împăca probabil cu toţi cei care nu îmi sunt prieteni. În plus, aş lua un credit bancar. Dar, cu siguranţă, azi nu va veni Apocalipsa”.

Mihai Irimie, primarul comunei Şoimuş:
„În condiţiile în care s-ar întâmpla să se producă Apocalipsa, aş încerca să schimb lumea asta, care este tot mai haotică. I-aş schimba pe oameni, să nu mai fie cu gândul doar la bani, ci să gândească cu sufletul şi să se bucure”.

Bogdan Ţîmpău, deputat PNL:
„Dacă azi s-ar termina cu totul viaţa pe Pământ, aş fi fugit repede, din Parlament, ca să fiu alături de familia mea. Nici un parlamentar nu cred că ar mai fi stat pe aici, să-şi piardă vremea”.

Marius Biji, sportiv şi antrenor:
„Nu cred în ideea că lumea se va sfârşi acum. Dar dacă azi ar fi sfârşitul lumii, aş vrea să-mi petrec ziua alături de sportivii şi oamenii dragi mie din familia clubului Heian. Cea mai mare parte a timpului am fi la sala de antrenament, iar apoi am ieşi în oraş, pentru o mică petrecere”.

Dr. Octavian Popescu, şeful Circumscripţiei Sanitar Veterinare Valea Jiului:
“Vă dau un răspuns mai glumeţ, pentru că tot se apropie sărbătorile şi trebuie să ne mai destindem. Dacă ar fi sfârşitul lumii, cu multă încredere aş face pasul spre lumea cealaltă, pentru că, ţinând cont de cât bine am făcut, sigur locul meu în Rai este asigurat. Nu ştiu dacă în dreapta sau în stânga Tatălui, dar sigur voi fi acolo. N-aş intra în panică, pentru că ştiu că în lumea cealaltă, conform Bibliei, pentru cei buni, locul este cu rezervare. Eu mi-am făcut rezervare din timpul vieţii”.

3 comentarii la „Hunedorenii faţă cu Apocalipsa

 • 21 decembrie 2012 la 9:15
  Permalink

  Deci domnule Bogdan Tampau, sa intelegem ca in lipsa unei Apocalipse, continuati sa va pierdeti vremea in Parlament?

 • 23 decembrie 2012 la 11:19
  Permalink

  Va urasc pe toti politicienii care furati banii cetatenilor saraci de investitii in locuri de munca si locuinte si va doresc de sarbatori ,in anul urmator , sa va fie laudat numele pe la DNA ,sa scapam de imbuibati ca voi si sa vi se confiste averile !

 • 26 decembrie 2012 la 18:08
  Permalink

  cred ca nu ai ceface cu astfel de intrebare!Da, pierdere de timp, si pt mine si ptr toti.Cum i-ai contactat?Oamenii sunt in concediu, lasa-i sa respire, nu-i mai contacta cu prezicerile mayase, si tot felul de chiestii din astea, care nu sperie pe nimeni!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare