S-a decis cine ridică gunoiul şi în zona Deva!

Sorina Popa

Încet, încet, contractele de salubrizare din judeţ se semnează, şi gunoiul, să sperăm, nu va mai fi o problemă pentru hunedoreni.
Pentru Zona de colectare 3 – Centru, lucrurile au fost clarificate. Astfel, recursul formulat de către Supercom faţă de rezultatul licitaţiei pentru zona Deva a fost respins de magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia. În aceste condiţii, câştigătorul licitaţiei de colectare gunoi este şi aici SC Brai Câta – SC Ted Trans 2000.
Pentru Zona 2 Haţeg contractul de delegare a serviciului de salubrizare a fost atribuit Asocierii SC Brai Câta – SC Ted Trans 2002 SRL, durata contractului fiind de opt ani. Valoarea contractului este de 14.221.175 lei. De asemenea, pentru Zona 1 Brad, serviciul de salubrizare i-a revenit tot asocierii SC Brai Câta-SC Ted Trans 2000. Valoarea contractului este de 20.090.738 lei, în condiţiile în care valoarea estimată a fost de 23.659.185 de lei. Durata contractului este de opt ani.
Aşadar, mai rămâne de rezolvat Zona 4-Valea Jiului, dar şi licitaţia pentru deponeul ecologic, pe care o organizează cei de la Consiliul Judeţean Hunedoara. Aici, preşedintele Mircea Bobora susţine că au rămas, după analiza financiară, din trei societăţi, doar două. ”Urmează să se definitiveze analiza tehnică şi apoi vom da verdictul, cine va administra deponeul ecologic”, a spus Bobora.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.