S-a dat startul Ştafetei Flăcării Olimpice

Ştafeta Flăcării Olimpice pentru Jocurile de la Tokyo 2020, competiţie amânată pen­tru anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus, a debutat la Fukushima (nord-estul Japoniei), în absenţa pu­bli­cu­lui, în timp ce organizatorii se străduiesc să risipească neliniştile populaţiei reticente.
Torţa metalică de culoare roz-aurie, al cărei vârf are forma unei flori de cireş, a fost aprinsă în interiorul simbolicului com­plex sportiv J-Village, care a servit drept bază pentru operaţiunile de salvare după catastrofa nucleară din 11 martie 2011.
Cu ocazia ceremoniei de lansare a şta­fetei, preşedinta Comitetului Tokyo-2020, Seiko Hashimoto, a afirmat că speră ca flacăra olimpică să fie “o rază de lumină la capătul tunelului. Această mică flacără nu şi-a pierdut speranţa şi a aşteptat această zi ca un mugur de cireş pe punctul de a înflori”, a adăugat aceasta.
Ştafeta flăcării olimpice va fi foarte di­fe­rită faţă de ediţiile precedente, spectatorii vor trebui să poarte mască şi nu vor avea dreptul să aclame. De asemenea, ei nu au putut asista la ceremonia de plecare şi la pe parcursul primului tronson. Publicul va putea apoi urmări parcursul flăcării, care va trece prin 47 de departamente în Ja­ponia, înainte de ajunge la Stadionul na­ţio­nal din Tokyo pentru ceremonia de des­chidere a Jocurilor, pe 23 iulie.
Flacăra se află în Japonia de anul trecut şi deşi organizatorii au dat starul pentru parcursul ei situaţia sanitară a rămas în continuare preocupantă, în ciuda primelor vaccinuri, iar responsabilii olimpici se con­fruntă cu scepticismul şi neliniştea po­pu­laţiei japoneze.
Spectatorii veniţi din străinătate nu vor avea dreptul să asiste la Jocuri, fiind posibilă şi impunerea unor limite pentru populaţia niponă.
Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc anul acesta în perioada 23 iulie – 8 august, după ce au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
FOTBAL Liga a III-a. Derby-ul judeţean se joacă la Simeria

Campionatul din Liga a III-a continuă chiar şi în pandemie, lucru care face ca iubitorii fot­­balului se mai bucure de

Bulina albă

Didina Botgros, învăţător la Şcoala Gimnazială „Sf. Varvara” din Aninoasa Pentru că a iniţiat un proiect educaţional interactiv destinat elevilor

Bulina neagră

Bogdan Tănase, tânăr din Petroşani Pentru că, fiind condamnat în trecut pentru trafic de droguri, la scurt timp după eliberarea

Închide