www.mesagerulhunedorean.ro

S-a dat start „Studenţiadei 2015”

04 marcu mariusMagdalena Şerban

Festivalul „Studenţiada” este unul dintre cele mai mari evenimente studenţeşti din ţara noastră, fiind organizat de Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) şi în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului. Se desfăşoară în perioada 26 octombrie – 1 noiembrie în 15 centre universitare şi reuneşte sub egida sa, acţiuni din sectoare precum educaţie, cultură, sport, dezvoltare personală, sănătate, voluntariat sau antreprenoriat social. Universitatea din Petroşani a subscris proiectului, dând startul manifestării încă de duminică.

Preţ de o săptămână, studenţii din Petroşani au la dispoziţie un program ce include un cros caritabil, desfăşurat pentru centrul de copii din Petrila, proiecţii tematice de filme, întruniri, dezbateri, jocuri de socializare, o campanie despre folosirea reţelelor virtuale de socializare, campionate sportive la fotbal, tenis, ping-pong şi volei, escaladă la sală pentru căţărări, o seară socio-culturală şi un proiect ce îi provoacă să joace, timp de o zi, rolul de director general administrativ al Universităţii/primar al municipiului Petroşani/ rector al Universităţii.
„Uniunea Naţională a Studenţilor din România şi-a propus să ofere studenţilor din Bucureşti, Iaşi, Craiova, Timişoara, Târgu-Jiu, Petroşani, Galaţi, Constanţa, Braşov, Târgu-Mureş, Sibiu, Bacău, Târgovişte şi Ploieşti, o săptămână plină de activităţi inedite, menite să îi ajute să deprindă competenţele necesare dezvoltării individuale şi, totodată, oferindu-le şansa de a se cunoaşte mai bine, de a interacţiona şi de a se implica în proiecte comune, în vederea consolidării ideii de apartenenţă la spaţiul comunitar. Ne bucurăm să fim parte integrantă din acest proiect naţional, la Petroşani având loc o serie de acţiuni de profil. Sunt convins că rezultatele unui astfel de program se vor resimţi în viaţa de zi cu zi a studenţilor participanţi şi nu numai”, a declarat conf. univ. dr. ing. Marius Marcu (foto), rectorul interimar al Universităţii din Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.