S-a crezut mai isteț decât oamenii legii

Maximilian Gânju

Tânărul în vârstă de 24 de ani, din Ribița, a intrat în plin cu motocicleta într-un au­to­turism care circula pe drumul comunal. Deși a fost rănit, imediat după producerea accidentului s-a făcut nevăzut, dar a re­venit după puțin timp și le-a spus poli­țiș­tilor că au venit degeaba, deoarece sunt doar pagube materiale.

A fugit de la locul faptei
Oamenii legii l-au văzut plin de sânge și l-au întrebat cum s-a rănit, însă tânărul le-a spus că a căzut dintr-un copac. „Inculpatul a condus motociclul pe drumul comunal din Ribița, iar într-o curbă la dreapta a pătruns pe contrasens acroșând autoturismul marca Honda, care circula regulamentar din sens opus, motociclul răsturnându-se în șanț. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilo­test, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost con­dus la Spitalul municipal Brad unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea testării alcoolemiei”, se arată în dosar. Polițiștii de la Rutieră i-au întocmit un dosar penal, dar tânărul n-a recunoscut că a condus băut. ”Imediat după producerea accidentului bărbatul a plecat de la locul fap­tei cu motociclul implicat în accident, de­plasându-se la adresa de domiciliu. A revenit apoi la locul accidentului, după aproximativ 15 minute, și a declarat poli­țiș­tilor că în urma evenimentului rutier ar fi rezultat doar pagube materiale și că el la domiciliu ar fi consumat 400 ml de vinars. A declarat că nu se consideră vinovat de să­vâr­șirea infracțiunii pentru care este incul­pat, deoarece la momentul producerii ac­ci­dentului nu se afla sub influența băuturilor al­coolice, arătând că a băut după produ­ce­rea accidentului, aproximativ 400 ml de vinars ,,din cauza durerilor”. Acest aspect a fost confirmat în declarația de martor al tatălui inculpatului”, au reținut magistrații.
Tânărul a omis un aspect important în încercarea sa de a scăpa de răspundere. Legislația stipulează clar că se interzice conducătorilor de autovehicule implicați în accidente rutiere să consume alcool după producerea evenimentului și până la testarea concentrației alcoolului în aerul expirat. Judecătoria Brad l-a condamnat pe tânăr la un an de închisoare cu suspendare, sentința nefiind însă definitivă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.