S-a cerut urmărirea penală a şefului IPJ Hunedoara

20 iulie 2011 | 28 Comentarii | Publicat in: Eveniment, Flash

Carmen Cosman

Sindicatul Liber al Juriştilor din România, reprezentat de avocatul Pompiliu Bota, solicită demiterea şefului IPJ Hunedoara, Liviu Dumitru (foto), ca urmare a cazului poliţistului Adrian Sucilă, care a câştigat în instanţă lupta cu şeful său.

Pompiliu Bota s-a adresat Corpului de Control al primului ministru, Ministerului de Interne şi Inspectoratului General al Poliţiei Române şi a cerut „anchetarea, sancţionarea şi destituirea comisarului şef Dumitru Liviu Gabriel din orice funcţie de conducere“. Acesta a arătat că pe numele comandantului IPJ Hunedoara există o decizie definitivă de începere a urmăririi penale pentru abuz în serviciu şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti”, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „Această hotărâre definitivă atestă incompetenţa, abuzurile şi comportamentul răzbunător al comisarului şef Dumitru Liviu Gabriel, un personaj care nu este demn să conducă un inspectorat de poliţie din România”, a subliniat avocatul Pompiliu Bota.

Ani în şir, s-a luptat în instanţă
Totul a  pornit de la cazul unui poliţist din Vulcan, care, ani în şir, şi-a căutat dreptatea prin sălile de judecată şi, în cele din urmă, a câştigat. În urmă cu câţiva ani, poliţistul Adrian Sucilă a fost sancţionat disciplinar pentru „comportament necorespunzător“ şi, imediat, a  fost transferat de la Biroul de Investigaţii Criminale, la Ordine Publică. Sucilă a contestat decizia şi a atacat în instanţă sancţiunile aplicate. A avut câştig de cauză atât la prima instanţă, cât şi ulterior, în căile de apel şi recurs şi, în mod firesc, trebuia repus în funcţia de pe care a fost schimbat. Dar nu s-a întâmplat aşa şi, în consecinţă, poliţistul a cerut tot în instanţă sancţionarea celor care nu au pus în aplicare decizia respectivă. În data de 16 februarie 2010, Adrian Sucilă mai obţine o victorie la Curtea de Apel Alba Iulia. Judecătorii i-au aplicat şefului IPJ Hunedoara o amendă în cuantum de 20 la sută din salariul minim brut pe economie, per zi de întârziere, pe durata 24.12.2008-09.01.2009, pentru neîndeplinirea obligaţiei de a executa sentinţa nr. 885/ CA/25.03.2008 a Tribunalului Hunedoara, rămasă irevocabilă. Ulterior, Adrian Sucilă a formulat o plângere şi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, contra comisarului şef Liviu Gabriel Dumitru, pentru abuz în serviciu şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, dar procurorii au dat rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale. Poliţistul a formulat recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care s-a pronunţat, prin decizie penală definitivă, în favoarea acestuia. Astfel, în dosarul 1012/57/2010, ICCJ a dispus „casarea sentinţei penale atacate şi admiterea plângerii formulate de petiţionarul Sucilă Dan Adrian, împotriva rezoluţiei nr. 217/P/2010 din 28 mai 2010 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia”. În consecinţă, „desfiinţează rezoluţia atacată şi trimite cauza procurorului în vederea începerii urmăririi penale”.
Nici chiar aşa, Adrian Sucilă nu a fost repus în funcţia deţinută anterior la Biroul de Investigaţii Criminale şi, mai mult, problemele lui nu s-au sfârşit aici. Recent, el a aflat că este pus la dispoziţia IPJ Hunedoara şi urmează să se prezinte la examen, alături de colegii lui, ca să mai rămână pe funcţia pe care o deţine acum la Ordine Publică.

Aşteaptă finalul cercetărilor
Pe de altă parte, comandantul IPJ Hunedoara, Liviu Dumitru, susţine că nu ştie ca vreo instanţă de judecată să fi dispus începerea urmăririi penale pe numele lui. „Corpul de Control a sosit deja. Nu am cunoştinţă dacă vreo instanţă de judecată a dispus începerea urmăririi penale faţă de mine, nu mi s-a adus la cunoştinţă, oficial, acest lucru. Probabil, se vor face cercetări în cauza al cărei obiect ar putea fi vreo reclamaţie de-a persoanelor la care aţi făcut referire, cu respectarea tuturor principiilor de drept, inclusiv cel al „prezumţiei de nevinovăţie“ (lucru cunoscut de cea mai mare parte a absolvenţilor de Drept) şi sunt convins că, aşa cum nu a fost singura reclamaţie împotriva mea, nu va fi, probabil, nici ultima. Constat că, din păcate, aspectele legate de funcţionarea unei instituţii sunt transferate în lupte private, încercând să fie forţate prin presiuni (cel puţin mediatice), limitele justiţiei. Eu am încredere în Statul de Drept şi în Justiţie şi respect legile şi normele pe care am jurat să le apăr”, a declarat comisarul şef Liviu Dumitru.

Comentarii (28)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. maria spune:

  stimati ziaristi si cititori:
  pompiliu bota NU este avocat. atentie mare !!!
  el a “infiintat” ilegal un asa – zis barou (in cadrul unui ong) si s-a autointitulat decan. nu are, insa, nici o legatura cu baroul – realul barou.
  e un mare impostor, trimis in judecata pt exercitarea unei profesii fara drept.

 2. FLORIN spune:

  de ce sa nu fie avocat daca a absolvit dreptul,pentru ca nu a dat spaga cuvenita la baroul ,,adevarat”eu cred ca e cel mai bun avocat care l-a avut judetul vreo data

 3. mihai spune:

  Realul Barou?????????????? O adunatura de excroci si betivi care te jecmanesc de bani promitindu-ti marea cu sarea pana se vad cu banii in buzunar si apoi nu mai fac nimic. Asta este realul barou????????

 4. xulescu spune:

  Incredibil! Cum puteti iesi pe prima pagina a ziarului cu un material expirat? Acest subiect a fost prezentat, in paginile cotidianului Glasul Hunedoarei in urma cu o luna… Dar, vorbim din nou de profesionalism “de balta”!

 5. glasulescu spune:

  expirat??? ia citeste aici: Sindicatul Liber al Juriştilor din România, reprezentat de avocatul Pompiliu Bota, solicită demiterea şefului IPJ Hunedoara, Liviu Dumitru (foto), ca urmare a cazului poliţistului Adrian Sucilă, care a câştigat în instanţă lupta cu şeful său. si acum baga-ti unghia in gat ca este cu totul altceva;))
  Acum ai invatat sa citesti sau facem rost de un abecedar?

 6. xulescu spune:

  Ia citeste titlul: “S-a cerut urmarirea penala a sefului IPJ Hunedoara”… De obicei, in ziare care se respecta, titlul prezinta noutatea! Dar, in fine, chimia nu se impaca prea bine cu jurnalismul! Logic ar fi fost, in acest caz, ca titlul sa sune cam asa: Avocatul Pompiliu Bota cere demiterea seful IPJ Hunedoara.

 7. maria spune:

  asa cum, dupa absolvirea facultatii de medicina, nu esti si nu poti fi direct medic, tot asa, dupa ce iei diploma de jurist, nu esti nici avocat, nici consilier juridic, nici magistrat. ca sa fi una din ele, dai un examen. in cazul avocatilor, dai examen la barou. pt magistrati, dai examen la i.n.m. etc.

 8. gică spune:

  Poliţiştii, foştii miliţieni şi miliţienii actuali avocaţi ,majoritatea cu pensii militare întradevăr nesimţite şi cu tot felul de avantaje, ar trebui să-şi vadă de treabă şi să se ducă la pensie!!!SECURITATEA şi MILIŢIA, fostul ,,aparat de represiune,,din vremea comuniştilor,actualmente păpuşarii din umbra sistemului,toţi se ceartă fiecare cu fiecare, care din care e mai al dracului !!! Acum, se arată cu degetul unul pe altul…..Ruşineeeeee!!! Foarte grav este faptul că politicul se amestecă în această instituţie!!! Această tagmă nu se va schimba niciodată,chiar şi elevii, de la scolile de ofiţei actuale ,,au băut apă după foştii miliţieni,,!!!!!!!..cu aceleaşi fumuri în cap ies din şcoală!!!!Ţara lui papură-vodă!!! Am trăit să văd ,,miliţianul,, că-i este frică de ţigan,să nu-l jignească cumva pe baragladină….iar ţiganul, ca ţiganul…….tot ţigan!!!Aşa ceva…………!!!!!

 9. pompiliu bota spune:

  Maria şi mai cum te cheamă? Când s-a înfiinţat ,,baroul” tău?

  http://www.luju.ro/avocati/barouri/explozie-in-razboiul-barourilor-pompiliu-bota-il-someaza-pe-gheorghe-florea-sa-prezinte-actele-de-infiintare-ale-uniunii-sale-in-baza-unei-sentinte-penale-definitive-a-judecatoriei-sectorului-1-care-a-desfiintat-plangerea-unbr-florea/

 10. Io spune:

  Traiesc in Deva de ceva decenii si am avut ocazia de a lucra cu mai toti sefii IJP. Cu tot repectul fata de predecesori sai, domnul Dumitru e un tip extrem de competent si… atentie: CORECT! Va rog verificati cine e Pompiliu Bota inainte de a-l credita cu incredere. Deontologic, materialul ar trebui pus pe pagina de divertisment – cel mult – la capitolul: “Un nebun arunc-o piatra!”
  PS pentru toti cei care nu vor fi de acord: nu am niciun interes local, nu am culoare politica si nici nu sunt fan de “militieni”. Pur si simplu realitatea mai trebuie si atent observata.

 11. Io spune:

  predecesorii, scuze. din viteza.

 12. pompiliu bota spune:

  Maria şi mai cum te cheamă? Aş vrea să ştiu şi eu cine mă face impostor şi ce înseamnă barou ,,real”; un barou desfiinţat ? fără statut, fără act constitutiv ?

 13. Micu spune:

  Hahahaha, nenorocitul de Bota iar face valuri. Proxenet dovedit, pedofil certificat si bataus de femei. acesta este persoana care vine sa se razbune pe un om care la un anumit moment si-a facut doar datoria. Cascati gura la un dobitoc si asta nu e bine. Carmen, mai pune mana pe carte si mai invata un pic limba romana. Citeste ce ai scris incepand cu titlul, mergi in baie, da-ti doua palme si dupa aia apuca-te de scris.

 14. RUPA VILI spune:

  nu uitati ca avocatul Pompiliul Bota a castigat un proces la CEDO,ceea ce demontreaza ca a fost nevinovat inchis,pentru asta trebuie sa-i dat-i crezare in ce spune,trebuie sa lupti impotriva statului ca sat-i aperi drepturile care ti sau incalcat cu buna stiinta de catre INTERLOPII CU LEGITIMATIE DE LA STAT care au incalcat legea cu buna stiinta ,PREMEDITAT.

 15. pompiliu bota spune:

  ,,MARIA” sau ,,MICU” sau ,,DUMITRU LIVIU”, vremea mafioţilor analfabeţi a trecut. Veţi fi demascaţi şi arestaţi. Destituirea lui Dumitru e doar o măsură preliminară. Urmează punerea la dispoziţie, suspendarea, excluderea din poliţie şi condamnarea. Decizia Înaltei ***ţi este definitivă!

 16. ANDREI spune:

  ma doare in cot ca il aresteaza sau nu pe liviu dumitru, nu il cunosc, nu am de a face cu el.
  cat despre bota: nu stiu de ce te imflamezi atat ca te-a facut cineva impostor. dar tu, cum te porti, cand nu esti la tv? spune cititorilor cum te porti, cum injuri si cum jignesti tu pe toata lumea !!!

 17. alex spune:

  Pompi, spune si cate tigari de contrabanda ai vandut si pentru ce te razbuni!!!

 18. pompiliu bota spune:

  Pentru vitejii anonimi Andrei şi Alex: miliţianul Dumitru Liviu m-a reţinut 24 de ore şi a contribuit la arestarea mea pe nedrept pentru o evaziune fiscală de 0 lei. Statul Român mi-a plătit 500.000.000 lei în anul 2000, 16.000 Euro în 2008 şi 5.000 de Euro în 2011 din cauza acestui miliţian. Locul lui Dumitru e în puşcărie.

 19. secu spune:

  rahaturi de doi bani , daca ai terminat dreptul nu esti jurist?,, dai examen,, dai pe dracu dai spaga grasa si te lipesti pe la un barou unde ai pile, daca ai terminat medicina nu esti doctor?da ce oi fi, dai spaga si te baga cine trebuie la ce spital vrei daca nu-ti faci cabinet, daca ai terminat politehnica nu esti inginer? poti sa fii dar trebuie sa dai spaga sa te bage ,, cineva,, pe undeva, totul este centralizat mai rau ca pe vremea lui Ceau ,vin aici tot felu de ,,destepti,, sa-mi spuna ca dl Bota e un snapan , un om care a terminat dreptul si da lectii justitiei si ce face in timpul liber e treaba lui , pai daca a castigat omul procesele si daunele o fi avut pile pe la CEDO? sau a data spaga grasa pe acolo ? eu am avut un singur proces cu ,, autoritatile,, si m-am aparat singur , l-am castigat dar regret ca am avut bun simt si nu am cerut daune , desi presedintele tribunalului m-a intrebat de cateva ori ce daune solicit.TOATA STIMA DOMNUL BOTA.

 20. monica spune:

  secu, esti prost rau de tot. cand termini dreptul, esti jurist, dar nu esti avocat sau magistrat.

 21. andreea spune:

  cand adevaratii oameni de valoare dinr-o tara tac, ies la interval de-astia, ca bota si rupa vili. bravo !!!

 22. secu spune:

  da sunt sec, pai eu ce am scris daca termin dreptul sunt jurist , nu sunt nici magistrat nici avocat , daca termini poli esti inginer nu director , daca termini medicina esti doctor,monico si daca iesi la autobanda esti curva , asta nu inseamna ca esti matroana sau ai bordel privat..(chiar daca stati toate ciorchine la un loc si aveti monopol la pret. (30 de ron muia)

 23. secu spune:

  jurist sa fie Bota si daca stie sa se apere singur baga in buzunarasul de la spate ,, marii avocati,, cum s-a dovedit si nu aici trebuie sa castige ci dincolo unde se judecaa corect , nu partinitor.

 24. alina spune:

  Liviu Dumitru este o persoana extraordinara! Un sef cu potential. Locul lui nu este in puscarie, domnule Bota!Poate al dumneavoastra…nu stiu. Dar al lui in niciun caz!

 25. Mircea Alin spune:

  Ai dreptate Alina. Il cunosc pe domnul Dumitru si stiu ce poate si ce fel de persoana este! Domnule Bota, sunteti un om de nimic daca doriti sa bagati in puscarie un tata a doi copii! Plus ca e nevinovat! Rusineeee!

 26. Hunedoara Unuzerounu spune:

  Stimați anonimi și cetățeni, AVEȚI CU TOȚII DREPTATE!

  Episodul 1: Șeful ”Sub Liminal”
  Iată cu ce se laudă șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara:
  http://www.youtube.com/watch?v=ZPwMk6xtqM8

  !!! Ascultați cu atenție. Apoi mai porniți odată, dar închideți sonorul, și analizați doar gestica și mimica.
  Faceți un calcul și vedeți câte minute munciți într-o zi pentru acest om, care din câte știm e cetățean român și este ordonator de credite în M.A.I.! Adică el decide unde merg anumiți bani. Dar: cum banii se duc spre realizarea scopurilor, și cum, acest om are o pasiune pentru ”a fi învinuit” în diverse dosare penale…e clar!

  VREAU SĂ FII ATENT SĂPTĂMÂNA VIITOARE, URMEAZĂ:
  Episodul 2: Ce să învârți când ești șef și polițist în același timp

 27. gigi spune:

  intre timp, bota a fost condamnat penal pt exercitarea unei profesii fara drept.

 28. calimente falimente spune:

  domnu Bota , tot respectul , in tara asta dobitocii ajung facori de decizie ,unii primesc gratuit titulatura de stele (chiar daca nu au valoare si nu stralucesc), unii sunt doar dileme,(daca spun lucrurilor pe nume) unii primesc vaca de muls (protejatii si lacheii partidului), altii primesc cate o piatra de moara in spate (oamenii harnici , pregatiti , profesionistii), nu o spun eu , a spus-o Boston Consulting Group , facand analiza strategiilor momentane, asadar de unde perspective , de unde rezultate , atata timp cat decidentii societatii nu cunosc realitatea decat cea a buzunarului propriu care se umfla , actiunile se desfasoara doar cu scop personalizat (pentru sef totul-pentru subalterni jumatea lui doi)iar rezultatele evident ca sunt dezastruoase pentru majoritatea de 90 procente,…

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
În loc să culeagă afine, au ajuns la spital

Cinci persoane care au plecat să culeagă afine şi-au întrerupt cursa, după ce s-au răsturnat cu maşina pe un drum...

Attila Dezsi, locul 16 în ceea ce priveşte salariul

Cu un salariu ce nu depăşeşte 6.000 de lei lunar, prefectul de Hunedoara ocupă locul 16 la nivel naţional în...

Au vrut să mănânce gratis, dar plătesc penal

Trei bărbaţi, unul din Deva şi doi din Hunedoara, au vrut să mănânce gratis la un restaurant din Deva, dar...

Închide