EvenimentFlash

S-a aruncat de la etajul IV al spitalului

Livia Botici

Bătrân şi extrem de bolnav, un bărbat de 79 de ani, din comuna Sântămăria Orlea, şi-a pus capăt zilelor, chiar în spitalul în care fusese adus pentru a se însănătoşi. Drama bărbatului readuce în prim-plan problema lipsei de personal în sistemul sanitar, întrucât în momentul în care omul s-a aruncat de la etaj, pe întreg etajul IV al spitalului din Haţeg, un medic, o asistentă şi doar o infirmieră aveau grijă de 37 de pacienţi.

A murit pe loc
În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 3, bărbatul de 79 de ani din localitatea Sânpetru a decis că trebuie să pună punct vieţii sale, şi s-a aruncat de la etajul IV al unităţii sanitare. Pe 25 august, acesta fusese internat în spital, fiind diagnosticat cu sindrom febril, pneumonie acută, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică şi hepatită cronică. „Potrivit declaraţiei medicilor, bărbatului i s-a administrat, în seara dinaintea suicidului, un sedativ, pentru că asistenta a observat că era puţin agitat. Colegul său de salon, care dormea în momentul nefericitului incident, nu a văzut nimic din cele care s-au petrecut, şi doar bufnitura puternică a fost cea care a alarmat personalul medical. Bărbatul nu a mai avut nici o şansă de supravieţuire, întrucât în momentul căderii, a picat exact în nişte ventilatoare, care se aflau la parterul clădirii. A murit pe loc”, a declarat comisarul Florin Racoviceanu, adjunctul şefului Poliţiei Haţeg.

Lipsă de personal
La fel ca şi la tragedia de la Maternitatea Giuleşti, şi la Spitalul din Haţeg, lipsa personalului care să asigure permanenţa a dus la o dramă. „În momentul producerii evenimentului, la etajul unde este localizată Secţia de Interne şi de unde s-a aruncat pacientul, se aflau internaţi alţi 37 de bolnavi, monitorizaţi de un singur medic de gardă, o asistentă şi o infirmieră. Foarte relevant este faptul că, la miezul nopţii, la spital s-a prezentat un pacient cu probleme cardiace severe, care a impus monitorizare permanentă de către întreg personalul medical”, a declarat Anca Hălmagi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Haţeg, în a cărei administrare se află spitalul din localitate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura