Ruşanu pune condiţii liderilor UDMR

  Adriana Năstase

Vicepreşedintele PNL, senatorul Dan Radu Ruşanu (foto), a declarat recent, pentru Gândul, că pentru o eventuală cooptare a UDMR la guvernare, condiţia sine-qua-non este recunoaşterea de către maghiari a articolului 1 din Constituţie. În articolul 1 din Legea fundamentală se prevede că „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil“. Liberalul susţine că orice negociere asupra acestui articol din Constituţie este considerată inacceptabilă de PNL. „Celelalte negocieri urmează să fie purtate după acceptarea acestei condiţii“, a precizat Dan Radu Ruşanu.

„Constituţia nu a dat-o Dumnezeu”
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, declara anul trecut că „noi am spus că articolul 1 din Constituţia României nu corespunde cu realitatea şi nu suntem de acord cu această definiţie, dar atunci când se va propune amendarea
Constituţiei, vom propune din nou o regândire a articolului 1“.

„Până la urmă, Constituţia României
a fost făcută şi a fost votată de oameni, deci, nu e dată de Dumnezeu. Eu înţeleg că în Biblie nu se poate modifica Apocalipsa de om, dar să interzici în Constituţie să modifici un anumit articol şi să nu ţii cont de realităţi, de evoluţia societăţii, de evoluţia UE, cred că este o gândire cam îngustă şi dintr-un alt secol“, a spus recent, preşedintele UDMR.
Participanţii la şedinţa CRU al UDMR desfăşurată, sâmbătă, la Târgu-Mureş, au aprobat, cu unanimitate de voturi, o hotărâre privind mandatarea preşedintelui Kelemen Hunor de a negocia cu USL participarea Uniunii la guvernare şi a împuternicit Consiliul Permanent al UDMR să decidă, în baza Statutului Uniunii, intrarea la guvernare, în urma acestor negocieri, care vor fi purtate la începutul acestei săptămâni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare