Cabanele sunt pregătite, zăpadă este din belşug, pârtiile sunt gata!

Maximilian Gânju

Mii de turişti sunt aşteptaţi să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în cele trei staţiuni de schi din Valea Jiului. Atât în Straja, Parâng, cât şi în micuţa Staţiune Pasul Vâlcan, cabanierii sunt gata de a-şi primi turiştii. Zăpadă este din belşug, pârtiile sunt gata, iar vizitatorii n-au ezitat să se anunţe.

Cea mai lungă pârtie din ţară

În „perla” Văii Jiului, s-a înregistrat şi o premieră naţională, odată cu inaugurarea, ieri-duminică, a noului sezon de schi. Astfel, la Straja, a fost inaugurată cea mai lungă pârtie de schi din ţara noastră, cu o lungime de 8,1 kilometri şi care este deservită de instalaţii de transport pe cablu a schiorilor. În staţiunea din vestul Văii, preţurile, atât la cazare, cât şi la utilizarea teleschiurilor şi a pârtiilor, au rămas la nivelul de anul trecut, astfel că turiştii, din vestul ţării în special, au motive suficiente pentru a alege Valea Jiului în detrimentul staţiunilor din centrul ţării.

Pasul Vâlcan- gata de primirea oaspeţilor

Chiar dacă nu are încă multe pârtii ori spaţii de cazare suficiente, micuţa staţiune de lângă Vulcan este pregătită pentru a primi turiştii, care caută în primul rând relaxare. „Telegondola va funcţiona în acest sezon, s-au făcut reviziile şi nu este nici o problemă. Turiştii pot veni în Pasul Vâlcan”, spune primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. Potrivit acestuia, micuţa staţiune va fi o bijuterie după finalizarea proiectului de dezvoltare, care prevede legarea ei cu Straja, prin construcţia unui telescaun. Nici în Staţiunea Parâng de lângă Petroşani, preţurile nu au fost majorate în acest sezon, zăpadă este suficientă iar schiorii şi-au făcut apariţia, chiar dacă nu în număr foarte mare. Pe de altă parte, odată cu sosirea turiştilor, au intrat în gardă atât salvamontiştii, cât şi jandarmii montani. Aceştia din urmă recomandă turiştilor să se echipeze corespunzător, să nu se aventureze pe traseele montane şi să nu tulbure ordinea publică. „De asemenea, jandarmii montani recomandă turiştilor ca, în cazul producerii unor accidente pe munte, să solicite sprijinul acestora sau al salvamontiştilor, la numărul de urgenţă 112”, a declarat căpitanul Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare