Sport

Rundă „thriller” în Liga a IV-a

11 x 2 daraban (dreapta) a marcat unicul gol al partidei soimul baita minerul uricaniCiprian Marinuţ

Primele două clasate, Retezatul Haţeg şi Minerul Uricani, au bătut pasul pe loc în etapa de sâmbătă, întrucât au pierdut surprinzător meciurile susţinute în deplasare cu Victoria Călan şi Şoimii Băiţa. Marea câştigătoare a rundei este Universitatea Petroşani, care a câştigat la masa verde cu Jiul Petroşani, s-a apropiat la un singur punct de cele două rivale şi a devenit favorită la promovare, întrucât are un meci mai puţin disputat şi le poate depăşi pe actualele fruntaşe.

Boala ratărilor vs. inspiraţie şi ambiţie
Lidera la zi, Retezatul Haţeg, a dominat autoritar meciul din deplasare cu Victoria Călan, dar a pierdut din cauza lipsei de inspiraţie în atac şi a inspiraţiei şi ambiţiei gazdelor. Verdictul partidei l-a semnat Bogdan Muntean, care a reuşit un gol superb în minutul 21 al partidei. „Retezatul a început în forţă, hotărâtă să câştige, iar echipa noastră a răspuns printr-o aşezare inteligentă, ambiţie şi disciplină. În debutul partidei, ei au încercat să încheie conturile, dar de marcat, am marcat noi. Bogdan Muntean, un jucător foarte talentat, dar cu lipsuri la capitolele moral, ambiţie şi voinţă, a reuşit un gol splendid, după un atac care a curs frumos. Apoi, echipa s-a închis perfect şi a reuşit conservarea avantajului, deşi zimbrii au avut multe ocazii, două bare şi un om în plus, după ce noi am rămas în 10 oameni”, a spus Corneliu Dumitriu, antrenorul Victoriei Călan.

Fără vlagă
Minerul Uricani, ocupanta locului doi, a făcut un meci slab pe terenul din Crăciuneşti în faţa celor de la Şoimii Băiţa, dovedind că resursele sale sunt insuficiente pentru câştigarea campionatului. S-a jucat tare, cu ambiţie şi cu dorinţă de victorie în ambele tabere, iar arbitrul Valentin Gavrilă (Brad) a ştiut să ţină jocul în frâu, acordând peste 10 cartonaşe galbene. Şoimii au fost superiori la posesie şi număr de ocazii, în vreme ce Minerul şi-a trecut în cont o singură oportunitate clară de a marca. Unicul gol a fost semnat de Dărăban (min. 77), cu o execuţie spectaculoasă, după ce la faza anterioară, uricănenii respinseseră mingea de pe linia porţii.

Studenţii profită
Eşecurile celor două fruntaşe au adus bucurie în tabăra grupării Universitatea Petroşani. „Studenţii” au profitat de pasul greşit al celor două şi s-au apropiat la doar un punct de primul loc, după ce s-a impus cu scorul de 3-0 la masa verde, în partida cu Jiul Petroşani. Înaintea ultimelor două etape, Retezatul Haţeg şi Minerul Uricani au câte 68 de puncte, iar Universitatea Petroşani are 67 de puncte, dar şi un meci mai puţin disputat, iar o victorie o poate duce pe primul loc. Chiar şi aşa, câştigătoarea rămâne sub semnul întrebării, întrucât toate cele trei pretendente la „coroana judeţeană” mai pot călca strâmb.
Indiferent care va fi noua campioană, ea va juca la meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a cu campioana judeţului Gorj, într-un meci ce se va disputa la Reşiţa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.