Sport

RUGBY. Un meci dramatic câștigat de ai noştrii

Naționala României a câștigat greu, scor 37-27 (13-22), partida de la București cu re­prezentativa Portugaliei, contând pentru etapa a 2-a din Rugby Europe Champio­n­ship 2022.

Replică slabă
Partida a fost una foarte grea pentru tricolori, de-a dreptul dramatică, care deşi porneau favoriţi au avut în faţă un adversar extrem de bine pregătit, care a profitat la maximum de toate greşelile făcute de XV-le nostru.
România a deschis scorul în minutul 5, printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Ionel Melinte, însă oaspeţii au preluat apoi controlul jocului iar la o fază de atac prelungit, au izbutit primul eseu, în minutul 26, prin Jose Lima, dar netransformat. Trei minute mai târziu, Samuel Marques a mai pus trei puncte pe tabela de marcaj, dintr-o lovitură de pedeapsă.
„Stejarii” au dat o replică slabă, oferind aproape baloane „pe tavă” adversarilor, care au mai reuşit un eseu, în minutul 34, prin Rodrigo Marta, transformat de Samuel Marques.
În minutul 37, Ionel Melinte a redus din di­fe­renţă prin fructificarea unei lovituri de pe­deapsă, însă Vincent Pinto a replicat imediat, printr-o încercare concretizată în minutul 38, transformată de Marques. Dragoş Ser a marcat un eseu în minutele de prelungire, transformat de Melinte, rezultatul pauzei fiind 22-13 pentru Portugalia.
În partea a doua a jocului, portughezii au marcat în minutul 48, au mai marcat un eseu, prin Vincent Pinto, netransformat, după care tricolorii au revenit în forţă şi au reuşit două eseuri, prin Ovidiu Cojocaru şi Alexandru Savin, ambele transformate de Melinte.
„Stejarii” au reuşit să revină în avantaj pentru prima oară de la începutul meciului, prin lo­vitura de pedeapsă transformată de Melinte, scorul ajungând 30-27 pentru România.
Finalul a aparţinut tot jucătorilor români, pregătiţi de Andy Robinson, care în ultimele secunde ale partidei au mai izbutit un eseu, prin Andre Gorin, transformat, astfel că scorul final a fost 37-27 pentru tricolori.
Pe 27 februarie, în etapa a 3-a a REC 2022, România va întâlni în deplasare Spania, la Madrid, ibericii învingând tot sâmbătă, cu
41-37, Rusia, la Soci.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura