RUGBY. Portugalia-România 27-28 (17-9)

După ce echipa națională a României a pierdut la 6 martie prima sa partidă în cadrul noii ediţii a REC în faţa Rusiei, scor 13-18, sâmbătă echipa noastră a obținut o victorie dramatică în faţa Portugaliei, cu scorul de 28-27 (17-9), la Lisabona, într-un meci din Rugby European Championship 2021.”Stejarii” au smuls victoria la ultima fază, după ce au fost conduşi aproape tot meciul.

România a început cu dreptul meciul din Portugalia, printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Vlaicu (min.4), dar gazdele au preluat apoi controlul şi au reuşit să întoarcă scorul (10-3), printr-un eseu marcat de Antunes. Lusitanii au dominat jocul, au fost mai rapizi şi s-au desprins la 17-9, prin eseul semnat de Portela.

În repriza secundă, avantajul gazdelor a crescut la 27-14, după o nouă încercare, a lui Storti, dar românii au avut un final remarcabil, cu două încercări transformate, reuşite de Onuţu şi Cojocaru, câştigând dramatic la un singur punct.

Pentru Portugalia au reuşit eseuri Dany Antunes (11), Jeromino Portela (36) şi Rafaele Storti (67), toate transformate de Samuel Marques, care a contribuit cu alte două lovituri de pedeapsă.

”Stejarii” au avut trei eseuri prin Alexandru Savin (49), Nicolas Onuţu (74) şi Ovidiu Cojocaru (79), ultimele două transformate de Melinte (75, 80+1). Florin Vlaicu a reuşit trei lovituri de pedeapsă (4, 21, 34).

 

Pentru naționala României au evoluat: Savin , Căpăţînă , Gordaş , Mureşan ,Moţoc, van Heerden, Chirica , Gorcioaia, Surugiu, Boldor , Onuţu , Vlaicu ,Popa, Dumitru, Melinte .
Rezerve au fost : Cojocaru , Pristăviţa , Burţilă , Iftimiciuc, Neculau,Rupanu , Plai și Popoaia .

Competiţia contează pentru calificarea la Cupa Mondială 2023 din Franţa. Conform regulamentului, primele două echipe din grupă se califică direct la turneul final, iar ocupanta locului trei va disputa un baraj. În următoarele partide din Rugby Europe Championship, România va întâlni Spania (20 martie, acasă), Georgia (27-28 martie, în deplasare) şi Belgia/Olanda (3-4 iulie, acasă).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
De azi, 15 martie, se deschid listele pentru vaccinarea generală

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță: „Din 15 martie devin disponibile listele de așteptare pentru

Precizări privind vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca

  La centrele din județul Hunedoara, unde se folosește serul produs de AstraZeneca, activitatea de vaccinare se desfășoară normal, procesul

Bulina neagră

Nicolae-Adrian Furdui, tânăr din Petroşani Pentru că este cercetat în stare de arest, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de tâlhărie,

Închide