Actualitate

Rudele unui criminal îi cer daune de 110.000 de lei

Livia Botici

Un bătrânel de aproape 80 de ani a fost prezentat ieri instanţei Tribunalului Hunedoara, la primul termen de judecată al procesului în care este învinuit că l-a ucis pe fiul fratelui său. Pentru a se răzbuna pentru crima pe care a comis-o,  rudele hunedoreanului îi cer acestuia suma de 110.000 de lei, cu titlu de daune morale şi materiale.

I-a dat cu scândura în cap
Iosif Lupşa (foto, primul din stânga), în vârstă de 79 de ani, a ajuns după gratii în această vară, în luna iunie. Potrivit procurorilor, în data de 5 iunie, în urma unor certuri avute cu nepotul său, Lupşa Ionel, bătrânul nu s-a mai putut abţine, şi a sărit la bătaie. Incidentul s-a petrecut pe una dintre străzile din satul Mihăieşti, comuna Dobra. Extrem de nervos şi cu ceva alcool consumat înainte, Iosif Lupşa a luat o scândură şi i-a aplicat nepotului său mai multe lovituri în zona capului. În urma bătăii primite, bărbatul de 57 de ani a ajuns la spital, dar în ciuda eforturilor medicilor, în data de 13 iunie, el a decedat. Criminalul a fost luat de poliţişti chiar de pe patul de spital, acolo unde ajunsese, după ce a fost bătut de un alt nepot de-al său. „Potrivit rechizitoriului, bărbatul este acuzat de comiterea infracţiunii de omor calificat şi riscă o pedeapsă cuprinsă între 15 şi 25 de ani”, a declarat Ionela Draia, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Cu ochii înlăcrimaţi
Ieri, Iosif Lupşa a fost adus încătuşat, alături de alte persoane arestate. Abia umblând, cu ochii înlăcrimaţi şi cu mâinile tremurânde, bărbatul a trecut cu capul în jos pe lângă rudele sale. În timpul procesului, cele şase persoane care s-au constituit părţi civile în dosar i-au transmis judecătorului că au pretenţii de la Iosif Lupşa. „Părţile civile au cerut suma de 95.000 de lei, reprezentând daune morale şi suma de 15.000 de lei, ca şi daune materiale. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 4 noiembrie, atunci când vor fi audiaţi mai mulţi martori”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura