România nu i-a oferit nici o şansă, Italia l-a făcut artist

Un tânăr din Valea Jiului, specializat în body painting şi body piercing, este foarte apreciat în oraşul Verona, din Italia, unde are unul dintre cele mai căutate saloane iar clienţii lui sunt în special italieni, dar şi „stranieri”. La fel de bine sunt primiţi şi românii, cu care Ovidiu, în timp ce lucrează, se bucură să mai poată schimba o vorbă în limba maternă.

Ca să-şi facă un rost
Povestea românului nu este una obişnuită, chiar dacă există deja un tipar al celor care reuşesc peste hotare, care, la prima vedere, se aseamănă. A lui Ovidiu este deosebită, prin faptul că el a vrut foarte mult să reuşească în ţară, în Valea Jiului, locul unde a crescut. Până să-şi găsească rostul la Verona, Ovidiu Tudoran (34 de ani) (foto) a încercat tot ce se putea pentru a-şi face un rost acasă şi multe dintre încercările sale au fost de succes, însă nu l-au mulţumit. A absolvit Universitatea din Petroşani şi chiar în timpul facultăţii a muncit mai mulţi ani ca jurnalist şi era apreciat de cititori pentru reportajele sale. Apoi, s-a dedicat chitării, încercând să iasă la rampă cu o formaţie de muzică rock. N-a fost să fie, aşa că a încercat altceva, însă nu a lăsat definitiv chitara din mână. Înclinaţia lui spre artă l-a determinat să-şi deschidă la Petroşani primul salon autorizat de tatuaj şi body piercing.

Numai tatuaje originale  
Chiar dacă a mers o vreme, salonul din capitala Văii Jiului nu-i oferea satisfacţie, aşa că şi-a făcut bagajele şi a luat-o de la capăt în Italia. A muncit mult pentru a-şi vedea visul cu ochii, un studio în care să poată da frâu liber imaginaţiei. Aşa a apărut  Works at Tattoo Arte Verona, iar seriozitatea lui Ovidiu şi creativitatea lui i-au adus succesul meritat. Clienţii lui sunt diferiţi iar pentru fiecare, trebuie să conceapă ceva special. În Italia nu sunt preferate şabloanele, aşa că Ovidiu, pentru fiecare tatuaj cerut, trebuie să vină cu ceva nou, ceva care să impresioneze atât pe cel care-l va „purta”, dar mai ales, pe cei care-l văd. „Pe site-ul oficial al salonului sunt poze cu persoane de vârsta a treia. Ca să puteţi observa spiritul omului, care rămâne mereu tânăr şi se bucură la fel ca la 18 ani”, spune Ovidiu. Dar pe lângă vârstnici, doritori de o creaţie a românului sunt şi foarte mulţi italieni sau străini, care trec pragul salonului. În ţările din vest primează talentul şi aptitudinile, iar Ovidiu nu duce lipsă de nici una dintre acestea, însă loc de a învăţa este tot timpul. Aşa că şi-a cizelat arta prin cursuri grele iar diplomele obţinute în urma testărilor italienilor o dovedesc. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.