România, la un pas de cea mai acutã crizã politicã

 

02 Florin Cazacu 12_06_2009  5962 

Nicolle Ebner

Florin Cazacu (foto), liderul PSD Hunedoara, declară că ministrul Dan Nica a fost demis, deoarece acesta a dejucat planurile de fraudare a alegerilor din 22 noiembrie, prin metoda „turismului electoral”, lucru ce i-a înfuriat la culme pe „aliaţii” din PDL. 
„I-a înfuriat dejucarea planurilor de fraudare“
Liderul social-democraţilor hunedoreni, Florin Cazacu, a fost convocat, ieri, de urgenţă, să participe la Comitetul Executiv al PSD, unde s-a discutat despre destituirea ministrului social-democrat, Dan Nica. Florin Cazacu declară că gestul premierului Boc este: „o nouă bâlbâială a PDL, ce riscă să arunce România într-o criză politică, total inoportună
în acest moment, având în vedere situaţia gravă din punct de vedere economic şi social. Destituirea ministrului Dan Nica este un gest de şantaj, o provocare, la care PSD va avea o reacţie echilibrată. Sunt convins că un ministru nu vorbeşte decât foarte bine argumentat şi, probabil, că dejucarea unor planuri de turism electoral ale PDL i-a înfuriat pe aceştia, culminând cu demiterea ministrului social-democrat”.

„La baia comunală, PSD a scăpat săpunul pe jos”
Şi „aliatul” PSD, conservatorul Petru Mărginean, critică gestul PDL, prin care îi forţează pe social-democraţi să se retragă de la guvernare. Potrivit lui Mărginean, PSD suportă acum consecinţele îndârjirii cu care s-a aruncat în braţele PDL, numai ca să ajungă la guvernare. „PSD şi PDL sunt ca la baia comunală. Fac baie împreună, dar, din păcate, PSD a scăpat săpunul pe jos. PDL vrea Ministerul de Interne, pentru că este principalul pion în actul electoral, iar ministrul Nica a ştiut ce spune, când a vorbit de fraudarea alegerilor. Nu mai departe decât scrutinul pentru europarlamentare, când, au fost folosiţi oameni din instituţii deconcentrate, care au votat în alte localităţi decât cele de domiciliu-vezi Zam-unde nici Prefectura şi nici IPJ Hunedoara nu s-au autosesizat. Poliţia a declarat oficial că nu s-au înregistrat cazuri de turism electoral, în condiţiile în care sesizările au curs gârlă. Nica a greşit într-adevăr, când a afirmat că pentru fraudarea alegerilor vor fi folosite autocare. Se va face cu autoturisme mici, ca să nu bată la ochi”, a declarat Petru Mărginean.
PNL cere guvern de tehnocraţi
Ieri dimineaţă, premierul Emil Boc a anunţat remanierea ministrului de Interne, pe motiv că siguranţa cetăţenilor pe stradă s-a deteriorat grav, s-au înmulţit infracţiunile de violenţă, jaf şi jaf armat, şi pentru că Dan Nica nu a putut susţine, cu dovezi, afirmaţia potrivit căreia, cineva încearcă să fraudeze alegerile prezidenţiale, prin utilizarea turismului electoral, toate autocarele din România fiind închiriate pentru alegerile prezidenţiale. Liberalii cer demisia Guvernului şi instaurarea unui Executiv de tehnocraţi, care să asigure prezidenţiale corecte, a anunţat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

One thought on “România, la un pas de cea mai acutã crizã politicã

  • 29 septembrie 2009 la 10:34
    Permalink

    Ce le-o mai trage PDL-ul, PSD-ului! Da ei nu zic nimic. Stau in pozitia capra si asta pentru ca le place tare mult la ciolan!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare