Sport

România a învins Rusia în Rugby Europe Championship

Echipa naţionala României a învins sâmbătă, cu scorul de 34-25 (24-7), re­pre­zentativa Rusiei, în primul meci din acest an al competiţiei Rugby Europe Championship (REC), partida disputându-se pe Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf” din Capitală.

Pentru Cupa Mondială
Încurajaţi permanent din tribune de câ­teva sute de suporteri, tricolorii au făcut un meci foarte bun, în special în prima repriză, dominându-şi adversarul.
Jucătorii români s-au văzut conduşi din minutul 5 când oaspeţii au beneficiat de un eseu de penalizare după o infracţiune în joc a apărării noastre chiar în faţa buturilor, iar Dragoş Ser, cel care a comis infracţiunea, a văzut cartonaşul galben şi a părăsit terenul pentru 10 minute.
Naţionala s-a desprins pe tabela de marcaj în minutul 21, iar la pauză a condus cu 24 la 7.
În partea a doua a meciului, ruşii au redus din diferenţă prin Gaisin, în minutele 44 și 48 și 60, dar „stejarii” au revenit în joc izbutind un eseu transformat de Daniel Plai, în minutul 70.
Rusul Dmitri Parhomenko a reuşit o încercare, însă Gaisin a ratat transfor­ma­rea, scorul a ajuns la 31-25 pentru România în minutul 73, iar cu două minute înainte de fluierul de final de meci al arbitrului englez Adam Leal, tricolorii au închis tabela de mar­caj prin Daniel Plai care a fructificat o lo­vitură de pedeapsă, rezultatul fiind 34-25.
Sâmbăta tot la Bucureşti, România va primi replica Portugaliei.
Menționăm că meciurile din Rugby Europe Championship (REC) contează pen­tru calificarea la Cupa Mondială din 2023 care va avea loc în Franţa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.