Comunitate

Rocky nu mai vrea plimbări cu telescaunul

04 rocky2

Dana Istudor

Câinele Rocky (foto), patrupedul care a uimit mii de turişti de-a lungul anilor cu plimbările sale pe telescaunul din Staţiunea Parâng, nu mai vrea să dea reprezentaţii la înălţime.

Motivul, bătrâneţea
Nelipsit în anii trecuţi de la telescaun, când se gudura pe lângă turişti să fie lăsat să facă o plimbare cu instalaţia, Rocky îşi cere pensionarea în acest sezon. Asta, spre tristeţea celor care urcau în staţiune chiar şi numai pentru el. Operatorii Telescaunului Parâng, care au grijă de animal, cred că Rocky şi-a pierdut plăcerea de face plimbări la înălţime din cauza bătrâneţii. Ei au observat că patrupedul se codeşte să mai urce pe instalaţie şi glumesc, spunând că „odată cu bătrâneţea, i-a venit răul de înălţime”. Chiar şi aşa, angajaţii instalaţiei de transport spun că pentru serviciul său de mai bine de şapte ani de când face deliciul celor care urcă în Parâng, Rocky îşi merită pensia şi-l tratează în continuare ca pe o vedetă.

Mai cunoscut peste hotare decât acasă
„Este cel mai bun prieten al nostru şi casa lui este telescaunul. Chiar dacă nu mai face show, rămâne paznicul de bază. Calitatea asta nu şi-a pierdut-o. Oricum, cred că nu mai face plimbări, pentru că nu au fost foarte mulţi turişti sus în Parâng şi se plictisea. Acum, când se vor anima pârtiile, iar nu o să aibă loc de el turiştii şi o să se plimbe”, spune unul dintre angajaţii telescaunului. Maidanezul ajuns vedetă în Parâng a fost ţinta principală a camerelor de luat vederi a mii de turişti români şi străini. Câinele comunitar din Staţiunea Parâng este mai cunoscut peste hotare decât acasă, dovadă fiind şi faptul că figurează cu reprezentaţiile sale pe multe site-uri internaţionale.

Aventura a început în urmă cu 7 ani
Aventura patrupedului a început în urmă cu aproximativ şapte ani, când a fost descoperit în centrul municipiului Petroşani, plin de sânge şi înfometat. Un angajat al Telescaunului Parâng l-a dus în staţiune cu gândul să aibă un camarad pe timp de noapte la paza instalaţiei. Încă din primele zile, câinele s-a achitat bine de misiune, iar pentru că se dovedise un paznic nemaipomenit, şi pentru că mai era nevoie de unul la punctul de sosire al telescaunului, angajaţii au început să şi-l dispute. „Şi cei de jos îl vroiau, dar şi cei de sus. Este un câine ascultător şi prietenos. Ca să nu se mai certe, au hotărât să-l împartă. O zi să stea sus în staţiune, iar în următoarea să stea jos, la intrarea în staţiune”, îşi amintesc angajaţii telescaunului. Numai că, pentru a străbate distanţa dintre cele două zone era nevoie să circule cu telescaunul, iar angajaţii instalaţiei s-au gândit cum ar putea să momească patrupedul să urce pe scaun. A fost suficient să circule de câteva ori cu instalaţia de transport, ca după două săptămâni, Rocky să ajungă să se plimbe singur cu telescaunul, spre amuzamentul miilor de turişti. Pentru cabanierii din Parâng, aventurile maidanezului au devenit o obişnuinţă şi nu mai sunt surprinşi când îl văd pe Rocky suspendat pe instalaţia de cablu, la înălţimi care te ameţesc doar privind de pe sol. Pentru turiştii străini însă, Rocky a ajuns o atracţie şi se face coadă pentru a-l poza sau filma, la fel ca şi în cazul unei vedete de primă mână.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura