Ribiţenii şi-au comemorat eroii

14 mai 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Nicolle Ebner

În fiecare an, de sărbătoarea Înălţării Domnului, în toată ţara se celebrează Ziua Eroilor. Momentele comemorative din comuna Ribiţa au început în localitatea centru de comună şi s-au încheiat în satul Crişan, la Casa memorială, ridicată întru cinstea şi memoria lui Gheorghe Crişan, tovarăşul lui Horea şi Cloşca, aceia care au condus acţiunile ţăranilor din timpul răscoalei din 1784.

„Pentru noi, Joia Înălţării este deosebită”

La manifestări, au participat locuitorii comunei, conducerea şi angajaţii primăriei, precum şi preşcolarii şi elevii din Ribiţa şi Crişan. La sfârşitul Sfintei Liturghii s-a oficiat slujba Parastasului pentru eroii, ostaşii şi luptătorii români, din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru întregirea neamului, pentru libertatea şi demnitatea poporului român. Omagierea eroilor a fost şi un prilej de aducere aminte, copiilor şi tinerilor, de actele de vitejie ale înaintaşilor, aceştia susţinând o serie de programe cultural-artistice. Au fost depuse coroane de flori la Troiţa ridicată în memoria răsculaţilor din 1784, atât de către elevii şcolilor generale din Ribiţa şi Crişan, cât şi, reprezentanţii administraţiei locale. „Îi comemorăm, în fiecare an, pe cei care şi-au jertfit viaţa, pentru ca noi să fim liberi, să trăim într-o ţară unită. Pentru noi, manifestările din Joia Înălţării au o semnificaţie mai deosebită, ştiut fiind faptul că unul din martirii răscoalei din 1784 este din satul Crişan. Copiii noştri nu trebuie să-şi uite, niciodată, eroii”, a declarat primarul Ioan Faur.

Locuitorii comunei Ribiţa şi-au comemorat eroii aşa cum au făcut-o din moşi strămoşi. La sfârşitul manifestărilor oficiale, s-a ţinut un parastas, la care ribiţenii au fost serviţi cu felii de cozonac, suc, câte un pahar de vin, din partea Primăriei Ribiţa, conform datinii.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Legea Educaţiei este hârtie igienicã?”

Primăria oraşului Simeria a dat Guvernul în judecată, pentru nerespectarea programului de guvernare aprobat la capitolul învăţământ.

Bătută şi violată de propriul tată

O fată de doar 14 ani, din Vulcan, a căzut victimă chiar tatălui său, a cărui minte, îmbibată de aburii...

Hoţul din supermarket

Un bărbat din Braşov, venit în Deva pentru a strânge ceva bani din tâlhării, a fost surprins de camerele de...

Închide