Comunitate

Ribiţa are istorie, dar şi viitor

Magdalena Şerban

Sub cârma lui Ioan Faur (foto), comuna Ribiţa este angrenată în multiple proiecte de investiţii, ceea ce se va simţi în procesul local de dezvoltare.
Proiecte aflate pe rol
„Cel târziu în luna mai, vom începe lucrările unui centru de informare turistică, o investiţie de 100.000 de euro, câştigată pe Măsura 313. Anunţul licitaţiei pentru alegerea unui constructor se află postat pe SEAP. Am ales pentru acest centru o clădire mai veche din satul Crişan, sat emblematic pentru comunitatea noastră. De asemenea, am avut vizita în teren pentru un proiect pe Măsura 125C, demarat pentru consolidări de maluri şi torenţi. În vară, sperăm să finalizăm şi modernizarea drumurilor de exploataţii agricole din Ribiţa şi Crişan, proiect în valoare de 1.000.000 de euro. Mai avem avizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, un proiect de canalizare şi alimentare cu apă în satele comunei (3.000.000 de euro). Urmează licitaţia până la finele acestei luni. Începem asfaltarea străzilor din bugetul local, mai apoi, sperând în ajutor de la Consiliul Judeţean sau la rectificări de buget”, a precizat Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa.
Potrivit acestuia, un proiect demarat împreună cu comunele Blăjeni şi Bulzeştii de Sus, în parteneriat extern (şapte ţări) şi în asociaţie cu Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale „ASTRA” din Sibiu, a fost depus la Budapesta. Speranţa că va fi declarat eligibil e mare. „Sperăm să atragem bani europeni, pe care să îi investim aici, în locurile pe care le păstorim. Fiecare comună şi-a trasat obiectivele care îi sunt de maxim interes”, a mai precizat primarul.

Dacă-i Paşti, e horă-n sat
Pentru că pe lângă multă muncă e nevoie şi de distracţie, edilul invită comunitatea, de Paşti, la o horă ţărănească, ce se va ţine la căminul cultural din Ribiţa. Aici, lumea se va putea bucura, pe lângă joc, de concursuri tematice şi de un program artistic oferit de şcolari. „Aşa cum am obişnuit localnicii de şapte ani încoace, şi în acest an, vom avea o horă ca pe vremuri”, a încheiat primarul din Ribiţa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura