Comisarul şef Dan Micu, poliţistul anului 2011

Cristina Ghenea

Şeful Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Hunedoara a fost desemnat poliţistul anului 2011. Distincţia a fost acordată în urma activităţilor efectuate de compartimentul pe care acesta îl conduce, în vederea reducerii numărului de accidente rutiere pe şoselele din judeţ.

De 23 de ani în Poliţie

A intrat în slujba legii în urmă cu 23 de ani, iar din 2010, conduce Serviciul Rutier al Poliţiei Judeţene. Comisarul şef Dan Micu (foto) spune că principalul obiectiv al activităţii sale este acela de a reduce numărul evenimentelor rutiere, astfel încât, atât şoferii, cât şi pietonii, să fie în siguranţă pe drumurile din judeţ. “Este prima dată când am fost nominalizat pentru acest titlu şi trebuie să subliniez faptul că meritele aparţin întregului colectiv al Serviciului Rutier. Fiecare dintre colegii mei au muncit pentru atingerea rezultatelor obţinute, iar munca noastră va viza, în continuare, reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor grave ale acestora”, a declarat comisarul şef Dan Micu. Potrivit raportului de activitate al Serviciului Rutier, în 2010, au avut loc 269 de accidente grave de circulaţie pe străzile din judeţul nostru, iar în 2011, numărul acestora a fost cu nouă mai mic. De asemenea, s-au înregistrat 54 de decese în 2011, cel mai puţine din 2006 încoace.

Peste 185 de poliţişti, avansaţi în grad de ziua lor

Ca în fiecare an, Ziua Poliţiei Române a fost marcată la Deva printr-un eveniment la care au participat oameni ai legii din tot judeţul. Toţi cei care s-au remarcat în cursul anului trecut au fost recompensaţi cu diplome de excelenţă, astfel că Poliţia municipiului Petroşani a fost desemnată drept cea mai bună subunitate de poliţie, iar Compartimentul Patrimoniu din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a fost desemnat „colectivul anului”. Ceremonia a culminat cu avansarea în grad a peste 185 de ofiţeri şi agenţi de poliţie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.