Actualitate

Rezerviștii din două județe, chemați în unitățile militare. Așteptăm Hunedoara

Rezerviştii din Brăila şi Galaţi sunt chemaţi, în această săptămână, la uni­tăţile de militare pentru desfăşurarea unor activităţi de pregătire, au a­nun­ţat, ieri, reprezentanţii Ministerului Apă­rării Naţionale.

Periodic
Rezerviştii din Brăila şi Galaţi sunt chemaţi, în această săptămână, la uni­tăţile de militare pentru desfăşurarea unor activităţi de pregătire, au anunţat, ieri, reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale. Ministerul Apărării Na­ţio­na­le a transmis că exerciţiul de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii po­pulaţiei, economiei şi teritoriului pen­tru apărare MOBEX BR-GL-24 se des­făşoară, în perioada 8-12 aprilie, în judeţele Brăila şi Galaţi. „Exerciţiile de mo­bilizare se planifică şi se or­ga­ni­zea­ză periodic în toate judeţele, în baza Pla­nului verificării stadiului pregătirii po­pulaţiei, economiei şi teritoriului pen­tru apărare prin exerciţii şi an­tre­na­mente de mobilizare, aprobat de Con­siliul Suprem de Apărare a Ţării, în anul premergător desfăşurării acestora.

Scopul exercițiului
Scopul MOBEX – care vizează, în me­die, aproximativ zece judeţe anual – este verificarea modului de realizare a com­pletării cu resurse umane şi ma­teriale a structurilor cu atribuţii în do­meniul apărării şi securităţii naţionale, realizarea coeziunii între militarii în activitate şi rezervişti, precum şi ins­trui­rea specifică fiecărei arme”, a trans­mis MApN. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura