Revitalizarea zonei Stadionului Mecanica, la un pas de implementare

4 decembrie 2016 | 2 Comentarii | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban 04-orastie-1

De curând, conducerea Primăriei municipiului Orăştie a redepus, pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional, proiectul „Revitalizarea zonei urbane degradate – Stadion Mecanica“.
Construcţii, teren de sport, locuri de joacă, zone de fitness şi skatepark
„Investiţia reprezintă o necesitate pentru comunitate, deoarece nu ne face onoare cum arată acum locul respectiv. Modernizarea Stadionului Mecanica prin refuncţionalizarea terenului aferent bazei sportive şi a tribunelor a fost considerată componentă neeligibilă în proiectul propus şi înaintat iniţial. De aceea, pentru a putea accesa fonduri europene nerambursabile s-a ales varianta ca modernizarea stadionului să fie tratată separat, mai exact să facă obiectul unui alt proiect, pe care îl vom susţine financiar din bugetul local“, afirmă edilul-şef al 04-ovidiu-balan-primar-orastiemunicipiului Orăştie, Ovidiu Bălan (foto). Potrivit primarului, programul european va avea două componente. Prima urmăreşte amenajarea de spaţii verzi (parc şi grădină, în total 35.125 metri pătraţi). Aici vor fi alei pietonale, spaţiu verde reconfigurat, mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, stâlpi de iluminat, etc.), un teren sintetic multifuncţional pentru sport, un loc de joacă pentru copii şi o zonă de fitness, un skatepark pe o suprafaţă de 546 metri pătraţi, o scenă pentru activităţi culturale, fântână arteziană, o anexă administrativă cu grupuri sanitare, vestiare, dar şi un spaţiu tehnic şi de întreţinere. A doua componentă cuprinde o axă rutieră de modernizare a Străzii Târgului (1,21 kilometri). Valoarea totală estimativă a investiţiei este de 14.325.000 de lei, din care cofinanţarea susţinută din bugetul local este de 280.000 de lei.
Vândut la fier vechi
De amintit că Stadionul „Mecanica“ a aparţinut uzinei cu acelaşi nume şi era folosit de echipa de fotbal a întreprinderii, care a activat doar în ultimele divizii ale campionatului, până la începutul deceniului trecut. Odată cu declinul economic al unităţii, ce s-a produs în urmă cu aproape 15 ani, a început şi devastarea locului, tot metalul de aici fiind vândut la fier vechi. Persoanele fără adăpost au devenit şi ele problematice, de multe ori alegând să-şi petreacă zilele şi nopţile în acest perimetru.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. valentin spune:

    Mult succes , domnule primar !

  2. Achim Graziela spune:

    O inițiativă mult așteptată!
    Felicitări!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 5.12.2016

Alina Nadia Ardeleanu, din Uricani Pentru că nu se prezintă la termenele de judecată în dosarul în care este acuzată...

La Bucureşci, tradiţia se menţine de ani buni

Copiii din oraşele şi comunele hunedorene aşteaptă micile cadouri din partea administraţiilor publice locale, aşa cum au fost obişnuiţi, an...

Bulina albă, 5.12.2016

Marius Darabana, miner din Petroşani Pentru că de Ziua Naţională a arborat un Drapel lung de 10 m, care a...

Închide