Sport

Revine în arbitraj, după ce a născut

11 x 1 cristina  ionescu

Ciprian Marinuţ

Cristina Babadac (foto), fostă Ionescu, din Vulcan, considerată cel mai valoros arbitru-femeie din România, şi-a reluat activitatea competiţională la mai puţin de cinci luni după ce a născut o fetiţă.

A slăbit 24 de kilograme în patru luni
Singurul arbitru produs de şcoala de arbitraj hunedoreană, care a arbitrat o finală de Campionat Mondial, la feminin în 2003, Cristina Babadac, fostă Ionescu, reuşeşte să îmbine cu succes activitatea profesională, cu viaţa personală. Cristina a condus, marţi, la Zlatna, al treilea joc din actualul sezon, după ce a absentat opt luni din activitatea competiţională, pentru a-şi împlini visul de a deveni mamă. Ea şi-a început activitatea la Vulcan şi s-a mutat în urmă cu aproximativ doi ani în Alexandria, la soţul său, arbitrul Ionuţ Babadac, iar în decembrie şi-a întrerupt activitatea, pentru că era însărcinată în luna a şasea. „Am născut în data de 30 martie o fetiţă, căreia i-am pus numele Alexia, iar în luna iulie mi-am luat deja testele fizice, pentru a reveni în arbitraj. Am făcut eforturi uriaşe, întrucât m-am îngrăşat 24 de kilograme şi a fost nevoie de antrenamente foarte dure pentru a reveni la forma fizică pe care o aveam înainte de sarcină. Totul a meritat, pentru că sunt fericită că sunt mamă şi că am şi revenit rapid în arbitraj. Meciul de la Zlatna a fost al treilea pe care l-am condus în acest sezon”, a spus Cristina la finalul partidei dintre FC Zlatna şi UTA Arad din 32 – imile Cupei României.

Monitorizată de fostul mentor
Cristina a fost ajutată în partida de la Zlatna de alte două femei-arbitru, respectiv Monica Rigo din Cluj şi Carmen Neagu din Oradea, iar observatorul meciului a fost deveanul Grigore Macavei, cel care a contribuit decisiv la formarea şi promovarea arbitrului din Vulcan. FC Zlatna (Liga 3) a eliminat UTA Arad (Liga 2) cu 6-4 după loviturile de departajare, iar la final, ambele echipe au avut cuvinte de laudă la adresa arbitrajului. „Reprezentanţii celor două formaţii s-au declarat mulţumiţi de prestaţia arbitrilor,  în condiţiile în care meciul s-a decis la lovituri de la 11 metri. Şi eu le voi da note bune şi le voi face un raport favorabil, întrucât s-au achitat bine de sarcini. Mă bucură revenirea în activitate a Cristinei. Cred că e valoroasă şi că e apreciată  şi de Comisia Centrală şi de UEFA, întrucât brigada care a fost la meciul de la Zlatna va oficia săptămâna viitoare la meciul internaţional feminin dintre Slovacia şi Macedonia din preliminariile Campionatului Mondial. În lotul de arbitri judeţean mai sunt alte două fete, respectiv Emilia Lazea (21 de ani, din Petroşani) şi Claudia Jicmon (18 ani, din Călan), de la care aşteptăm să calce pe urmele Cristinei. În plus, la băieţi avem cel mai tânăr lot din ţară, cu o medie de vârstă de 22 de ani şi opt luni, şi sperăm că în scurt timp, vom avea şi un arbitru competitiv”, a spus Grigore Macavei, preşedintele Comisiei de Arbitri Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura